Annet

Stordalen-konserthus på Filipstad?

Stordalen-konserthus på Filipstad?

Petter Stordalen var forleden lobbyist hos byrådsleder Raymond Johansen.

Petter Stordalen og Anders Buchardt vil investere 2,5 milliarder kroner i et flunkende nytt konserthus, hotell og kongressenter på Filipstad.

Går det som de to investorene håper, vil Oslo om få år få et nytt konserthus med 1500 sitteplasser, med moderne øvingslokaler og kontor, i kombinasjon med et hotell med 400 rom og et kurs— og konferansesenter.

Og tro ikke at dette først og fremst er en gavepakke til byen. Som Buchardt sier til Aftenposten:

— Vi legger opp til en veldig transparent sammenkobling mellom konserthuset og hotellet, med et åpent publikumsområde. Den eneste muligheten for å få til en fornuftig og lønnsom drift er at disse kvadratmeterne er i bruk flest mulig timer i døgnet, både av Oslo-Filharmonien og deres gjester og av hotellets gjester, sier Buchardt.

PowerPointene Petter Stordalen viste byrådslederen forteller at Stordalen/Buchart ønsker at stat/kommune legger på bordet 50 milloner i årlig husleie for Oslo Filharmoniens leie av konsertlokalet, det dobbelte av kostnaden i Oslo konserthus. Og i tillegg vil jo konsertdelen gi betydelige inntekter til hotell- og serveringsdriften.

Minst to spørsmål: Det er sagt at dette området er selve indrefileten, med sin beliggenhet ved fjorden. Ønsker vi at dette området skal brukes nettopp til dette? Og dernest: Skal det offentlige årlig legge 50 millioner i et Stordalen/Buchardt-prosjekt?

Hva mener du?


Kommentarer   

0 #11 Berit Hauge 09-03-2017 10:00
Hvorfor skal vi ha enda mer nede i den gjørma hvor husene synker og sprekker. Det er mye unødvendige utgifter hele tiden. Det bør bygges på fast grunn. Hvorfor tenker ikke politikerne og de med kunnskap på utluftingen i byen. Vi vet jo hvordan Venezia synker. hvorfor tenker ingen på dette. Hvor mye skal befolkningen belastes uten at de går konkurs.Skryt er ingen god ting. Det har ikke politikerne forstått og heller ikke enkelte "ledere".

Legg til kommentar