Annet

En glassbedrift i vansker

En glassbedrift i vansker

Svendsen & Sønn Glass Service er en liten bedrift med lang erfaring. De har drevet med glass-service i Oslo og Akershus siden 1889.

Men som de skriver til Bymiljøetaten og byråden:

«Vi er en bedrift som opererer ved Pilestredet 41 A og er avhengig av inn- og ut-transport av varer gjennom inngangspartiet.  Men nylig ble det satt opp skilt for busser som skal parkere hele tiden vi jobber inne. Vi får ikke lov til å bruke inngangspartiet vårt.»

De har jo ikke særlig mye valg: Glass må bæres inn og ut fra bedriften, og varebil må i den forbindelse stå – kort tid – utenfor bedriftens inngangsparti.

Konsekvensen av dette er at bedriften stadig blir ilagt parkeringsbøter på kr. 900, men mest ubehagelig føler de nok er de mange konfliktene med buss-sjåfører og parkeringsvakter.

Jeg vet Bymiljøetaten har forsøkt å løse dette, men saken er tydeligvis - sett fra bedriftens side - ikke løst. Jeg mener dette bør være løsbart ved litt smidighet og samarbeid mellom Bymiljøetaten, Ruter og Ramazan Ay og hans kolleger hos Svendsen & Sønn Glass Service. Ser de på saken en gang til? Jeg har utfordret dem til det.

Og så er nok dette en påminnelse på at vi bør ha mer fokus på håndverkere og småbedrifters behov og arbeidsvilkår i storbyen.


Kommentarer   

0 #1 Gjermund Nordtug, BYM 01-03-2018 12:57
Når Oslo kommune oppgraderer sentrumsgater med trikkeskinner må trikken stoppes mens arbeidene pågår.
For å opprettholde transporttilbud et vil det settes inn busser for å frakte folk rundt anleggsområdet. I endene etableres det midlertidige busstopp som erstatning for trikkeholdeplas sene.
Få sentrumsgater er tilrettelagt for dette formålet og ofte vil opphopning av flere leddbusser skape problemer for øvrig virksomhet.
Næringsvirksomh et i tilknytning til slike midlertidige bussholdeplasse r kan bli skadelidende, særlig i forbindelse med varelevering. Det er gjennomført ulike forbedrende tiltak for å begrense ulempen, men vi ser at det tidvis kunne vært gjort mer. Vi ser at Pilestredet 41 A har blitt rammet av den midlertidige busstoppen.
Bymiljøetaten beklager ulempene de større rehabiliterings prosjektene påfører byen. Vi lover å ta med oss lærdommen til kommende prosjekter. Vi ber alle som rammes av stoppestedet til buss for trikk i Pilestredet smøre seg med tålmodighet ytterligere noen dager – 11. mars vil trikken igjen gå i Tullins gate, og trikk for buss fjernes. Dermed gjenopprettes normalsituasjon en for beboere og næringsdrivende i Pilestredet 41 A.

Legg til kommentar