Annet

Ole ole, sambaen er løs, her i Oslo er det karneval... Eller?

Ole ole, sambaen er løs, her i Oslo er det karneval... Eller?

Eller stoppes det av sikkerhetstiltak?

Oslo Sambaskole ønsker å arrangere karnevalsparade i hovedstaden lørdag 2. juni. I år samarbeider de med Musikkfest Oslo. Paraden planlegges å starte fra Jernbanetorget, gjennom Karl Johans gate, med slutt ved Spikersuppa. Det er som i 2017, kun mulig for karnevalsgrupper å delta i paraden. Påmeldingen åpner 1. mars og lukker 1. juni!

Paraden er tilrettelagt slik at barn også skal kunne delta. For å skape en best mulig ramme for alle, er arrangmentet rusfritt.

Men som de skriver på sin Facebook-side: "Pga. terrorsikring av Karl Johansgate må vi ha noen forebehold om endringer frem til vi får endelig klarhet fra Oslo kommune og øvrige myndigheter."

I en fortvilet melding på bloggen min skriver Oslo Sambaskole nå: "Vi i Oslo Sambaskole forsøker å lage liv i sentrumsgatene med å avholde et årlig karneval i Rio-stil. Da søker vi å stille med flåter i Rio-stil som dyttes på Karl Johan. Nå er det umulig å komme fram med vår flåte både ut og inn av Jernbanetorget, Youngstorget og på Karl Johan. Det virker som man ikke vil ha oss til å lage liv i sentrumsgatene. Hvordan akter man å løse de problemene? Vi må ha snart svar eller så blir det ikke noe karneval."

Jeg har utfordret kulturbyråd Rina Mariann Hansen, og er trygg på at hun vil rydde slik at karnevalsparaden kan gjennomføres.