Annet

Blokkbarna

Blokkbarna

Rapperne Felipe Castro, Don Martin og Jonathan Castro leverer "Blokk til Blokk" på Det Norske Teatret.

Oppveksten i blokka ga dem pøbelstempel, men et kulturelt og sosialt forsprang. - Som barn lærer du deg minst tre språk. Og hiphop.

- Jeg digga å vokse opp på Romsås, sier Don Martin. Men da jeg var kid var Romsås utskjelt som fullt av narkomane og pøbelungdom. Mora mi ble spurt: "Hvordan kan du la barna leke ute." Vi lekte jo i skogen som var full av andre barn. Jeg falt og slo hodet stadig vekk, falt ned fra taket på en garasje, men det var ikke det de var redde for.

Don Martin bor nå i Gamlebyen, og trives der. Men etterlyser mer for østkantbarna enn biler og betong. - Kidsa som vokser opp på Grønland og Tøyen har ingen steder som vi hadde. De har gater fulle av biler hvor det er forbudt å sparke fotball og forbudt å snakke høyt. Hvordan er det byplanleggerne tenker? Hvor skal de leke? Hva skal de gjøre? Det er forræderi mot byens ungdom.

Les hele artikkelen i OBOs-bladet.

Og en av de tingene akkurat dette minner meg på er betydningen av at vi må få stoppet at Tøyenparken blir delt i to av ei godt trafikkert gate: Finnmarksgata. Gata bør stenges. Ville man på vestkanten akseptert at ei gate gikk tvers igjennom Frognerparken?

 


Legg til kommentar