Annet

SVs Audun Herning: Listhaug er et maktmenneske, ikke et offer

SVs Audun Herning: Listhaug er et maktmenneske, ikke et offer

SVs partisekretær Audun Herning er tydelig:

"De siste dagene har norsk politikk handlet om hva som er akseptabel oppførsel for en norsk statsråd. Dette har ikke handlet om at noen har blitt såret, eller følt seg dårlig behandlet, men at vi har sett en justisminister som helt bevisst har fisket i grumsete vann og oppildnet noen av de farligste miljøene og konspirasjonsteoriene vi har i dette landet.

Sylvi Listhaug prøver nå å gjøre seg til offer. Hun hevder at det handler om at hennes ytringsfrihet er under angrep. Denne saken handler ikke om Listhaugs ytringsfrihet. Hun er et maktmenneske, ikke et offer. Hun er fri til å si hva hun vil, men når hun legitimerer ytterliggående konspirasjonsteorier må hun få motstand.

I dag har vi fått høre at Sylvi Listhaug har trukket seg som justisminister. Dette var på tide og helt nødvendig når hun ikke hadde tillit i Stortinget. I sin begrunnelse for hvorfor hun trakk seg fortsetter Listhaug å vise hvorfor hun ikke var egnet som justisminister. Hun viser at unnskyldningene var hule og gjør motbør mot høyreekstremistisk språk og billedbruk til et angrep på ytringsfriheten.

Vi har en sterkt svekket regjering, hvor Høyre og Venstre fortsatt er i allianse med høyrepopulismen. SV vil fortsette å jobbe for et samfunn med mindre forskjeller, mindre splittelse og mer fellesskap. Et samfunn for de mange, ikke de få. Denne jobben fortsetter selv om Listhaug nå går av.

En viktig diskusjon i dag kommer til å bli kampen om hvordan denne saken skal tolkes og forstås. Det er utrolig viktig at vi er til stede, på jobb, i nabolag og på sosiale medier, men på en saklig og skikkelig måte. Jeg oppfordrer derfor alle SV-medlemmer og sympatisører om å delta i denne debatten og til å følge med på og dele det som legges ut på SVs sider på Facebook og i andre sosiale medier," skriver Audun Herning.


Legg til kommentar