Annet

Boligutleie i Oslo: "Bøttekott" på 4,5 kvadratmeter til kr. 6.200 pr mnd.

Boligutleie i Oslo: Bøttekott på 4,5 kvadratmeter til kr. 6.200 pr mnd.

Nordan Helland er en tidligere bystyrekollega av meg fra Høyre. På sin Facebook-side presenterer han seg som «Offiser (r) - Liberal-konservativ politisk engasjert - Eiendomsinvestor - Gründer – Karateutøver.»

Gjennom sitt firma Fidan Eiendom har han siden 2001 drevet utleie av private rom i bofellesskap sentralt i Oslo. Konseptet er knøttsmå boliger, i hovedsak i størrelsesorden 4,5 til 8 kvadratmeter, tilsvarende knøttlite fellesareal og til stive priser.

Hva tenker du om

8 kvm på Sagene til kr. 5.900 pr mnd

10 kvm på Frogner til kr. 6.200 pr. mnd

7 kvm på Grünerløkka til kr. 6.100 pr. mnd

9 kvm i Homansbyen til kr. 6.500 pr. mnd

8 kvm på St. Hanshaugen til kr. 6.500 pr. mnd

4,5 kvm på Torshov til kr. 5.600 pr. mnd

«I tillegg til leieprisen kommer kr 600 som dekker strøm, Internett, kabel-TV og møblering, samt kr 100 som går til felleskassen som disponeres av hussjefen som bor i kollektivet, for innkjøp av felles forbruksartikler (rengjøringsmidler m.m.)»

Helland disponerer rundt 100 slike leiligheter rundt i byen og gjør slik sett gode penger på folks bolignød. Jeg forutsetter at dette skjer innenfor lovens ramme, men ser at enkelte mener kontrakt og priser er lovstridige. Se en oversikt over disse lelighetene her.

Over noen dager har det på min Facebook-profil vært en debatt om denne virksomheten, og reaksjonene er skarpe. Les selv. Hva synes du? Hva er dine erfaringer?