Annet

Bra, kulturbyråd Rina

Bra, kulturbyråd Rina

Byrådet åpner et nedlagt hybelhus for billedkunstnere – midt på Alexander Kiellands plass. Dermed får Oslo 75 nye, men midlertidige atelierer.

Lokalene på Alexander Kiellands plass var i over 30 år kjent som Ila Hybelhus, en institusjon for tunge rusmisbrukere. For to år siden ble den kommunale bygningen omgjort til asylmottak. Etter at dette akutte behovet forsvant, har de 75 hyblene stått tomme.

– Som byråd jobber jeg med å skaffe flere arbeidslokaler for kunstnere. Nå får kunstnere masse plass, samtidig som bygget slipper å stå tomt. I første omgang blir det midlertidig brukt ut 2018 og i 2019, fastslår kulturbyråd Rina Mariann Hansen til Aftenposten.

Dette heier jeg på. Det finnes mange kommunale lokaler i denne byen som står tomt i kortere eller lengere tid. Bygg som står tomme forfaller. Derfor er det utmerket når kulturbyråden fyller de opp med atelierer for byens billedkunstnere.

Og muligheten er mange, Rina: La meg nevne noen av byggene som har stått tomme i årevis: På Dikemark står det tomme lokaler, særlig blant den statlige del av eiendomsmassen, men også Oslo kommunes eiendommer. Oppsal sykehjem står tomt, Lille Tøyen sykehjem står tomt og på Tøyen Torg har vi en hel bygård som står tom.  Bare som noen eksempler. Vi må også sørge for at Myntgata blir fylt opp med midlertidig bruk.


Kommentarer   

0 #1 Sonja Iversen 28-05-2018 07:55
Å ja, så fint. Fyll opp bygården på Tøyen Torg med skrivestuer for forfattere. Nå har vi fått restauranter i fleng, forfatterne vil skape en merverdi og bringe liv til det ferske miljøet.

Legg til kommentar