Annet

Kan ikke leve med at det er noe muffens i Oslos boligmarked

Kan ikke leve med at det er noe muffens i Oslos boligmarked

Dette var overskriften på Dagbladets lederartikkel i går.

Bakgrunnen var Dagens Næringslivs avslørende dokumentar sist helg, under hovedbudskapet "Boligkuppet: Eiendomsmilliardær Tollefsen har kjøpt 600 boliger under myndighetenes radar."

I den artikkelen het det:

"Når DN forteller Ivar Johansen om de 11 leiegårdene Fredensborg har unnlatt å melde til forkjøp, er responsen umiddelbar: – Vi må ha en prosess med beboerne for å sjekke om de ønsker og er i stand til å overta gårdene. Hvis de ikke er i stand til det, må kommunen seriøst vurdere å kjøpe gårdene. Både for å sikre beboerne, og for å skaffe flere kommunale boliger."

På lederplass i Dagbladet i går støtter de dette. Og de går lenger, da det jo gjennom uka er avslørt flere alvorlige forhold:

"Politikerne vil gjøre lurt i å få alle kortene på bordet. Dagens Næringslivs saker om Fredenborg Eiendom fordrer en større gransking av boligmarkedet i Oslo."

Det er jeg enig i.


Kommentarer   

+1 #1 Nina Egedius 25-11-2018 22:41
Nina Egedius Så lenge boligmarkedet er så kunstig skyhøyt i forhold til en normal inntekt , er det nok mye mer enn noe som er "muffens...
NOEN tjener seg søkkrike på andres fattigdom, med offentlig velsignelse. - For et kapitalistisk liberalistisk samfunn er bygd opp på vinnere og tapere. Det er måten det består på.

Vil vi virkelig ha det sånn, at
det ikke skal kunne være mulig for én person i full jobb og kunne kjøpe seg en nøktern bolig i disse dager?
Vi leser at enkeltpersoners inntekt bare rekker til å finansiere en garasje (!!!) i Oslo. Det er galskap.
Det må kunne gå an å regulere markedet så det er mulig både for unge og for enslige og komme seg inn på boligmarkedet.
Leiemarkedet er også dyrt. Vi hører om omgjorte leiligheter, hvor stua er tatt vekk, alle enkeltrom leies ut for 8.- 10.000,- pr. rom.
Utnytting, spekulering i folks fattigdom, - ALT for å tjene penger i et boligmarked som har gått gjennom taket.

Det må politisk vilje til for å endre kurs. Jeg tror denne viljen befinner seg utenfor dagens regjering. Intet har blitt gjort i positiv retning de siste årene. Men så har vi jo en regjering på høyresiden i politikken. Ikke heier jeg på dem, akkurat...

Legg til kommentar