Annet

No hate - dugnad mot netthat

No hate - dugnad mot netthat

No hate oppsto som et resultat av en Facebook-post som engasjerte over 120 mennesker i en dugnad mot netthat​. Målet med dugnaden var å utvikle innsikt, ideer og løsninger for å bekjempe netthat på nye måter. Gjennom dugnadsarbeidet så de et stort behov for en organisasjon som jobber for å bekjempe netthat på fulltid. Derfor har de etablert No hate, en politisk og religiøs uavhengig organisasjon som er åpen for alle som vil bekjempe netthat.  

No Hate skal jobbe for å mobilisere flest mulig i kampen for en trygg samfunnsdebatt ved å utvikle verktøy for å bekjempe netthat. ​De vil hjelpe de som rammes av netthat med å håndtere situasjonen og de vil initiere ny forsking og utvikle relevant teknologi som gjør det tryggere å ferdes på nett. De ønsker også å stille myndighetene til ansvar, slik at de gir arbeidet med å bekjempe netthat en høyere prioritet enn det har i dag.  

Vil du hjelpe dem i kampen mot netthat? Ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Les nærmere om prosjektet: Dugnad mot netthat: - Ondskapen seirer når gode mennesker ikke gjør noe (Aftenposten), Hetser på nett fordi man kjeder seg (NRK), Går til kamp mot hat på nett (NRK), Preben Carlsen skal bekjempe netthat: - Et enormt problem (Kampanje), Dugnad mot netthat (Preben Carlsen på Medium), og Dugnad mot netthat er i gang, bli med du også (Preben Carlsen på Medium)

Les de nærmeste planer under "les mer."

 

Netthatfilteret:

Vi skal lage et netthatfilter som alle kan ta i bruk for å beskytte seg mot netthat. Filteret blokkerer ikke innlegg, men gir avsenderen en påminnelse om at enkelte ord som «drepe», «fitte» og «nigger» kan oppleves som støtende av mottakeren før meldingen postes, sammen med informasjon om at det faktisk kan være ulovlig å sende hatefulle meldinger til andre. På den måten minner vi folk på at de bør tenke seg om to ganger før de sender meldinger med sterke ord og uttrykk. Netthatfilteret utvikles i samarbeid med Norges Nasjonale Institusjon for menneskerettigheter, som er Norges fremste ekspert på ytringsfrihet.

Mestringsverktøy:

Vi skal lage en digital ressursbank med hjelpemidler for alle som utsettes for netthat. Nettsiden blir et verktøy for de som har blitt utsatt for netthat, slik at de får den hjelpen de trenger til å håndtere situasjonen de står i når de har det som verst.

Nettravnene:

Vi skal bygge opp en Nettravn-ordning som organiserer frivillige voksne mennesker i grupper som sammen kan ta del i digitale diskusjoner i det digitale nærmiljøet sitt, slik at det blir et tryggere sted å være for alle.

Rusken på nett: 

Vi skal mobilisere flest mulig i kampen mot netthat ved å arrangere Rusken på nett. Sammen skal vi skape én dag i året der vi virkelig rydder opp i den søpla netthat utgjør i kommentarfeltene og vi skal gjøre det trygt å si fra fordi alle kan være trygge på at de alltid har mange likesinnede i ryggen. Vi vil bruke Rusken-aksjonen til å skape et stort engasjement mot netthat og tilgjengeliggjøre de andre løsningene vi har utviklet underveis i dugnaden vår.

Kommentarer   

#1 Tulle Elster 12-01-2019 11:16
Jeg visste ikke det fantes så mye hat og rasisme i blant oss nordmenn før den såkalte ‘flyktningekris en’ seg inn over oss i 2015. Det er helt utrolig hvordan visse nettsider, og til og med politikere (!) kan forvrenge virkeligheten og få SÅ mange tilsynelatende vanlige, normale borgere til å øse ut sitt hat mot alt fra flyktninger, asylsøkere, kvinner, homofile and you name it, og hvordan løgner sprer seg helt inn til de mørkeste dalstrøka her i landet.At det var mye propaganda under okkupasjonstide n i Norge er noe alle vet, men den var i og for seg på mange måter ‘saklig’, sett fra nazistenes side, men lett å gjennomskue og imøtegå for alle med anti-nazistiske HOLDNINGER. Hva slags holdninger folk som offentlig, i ytringsfriheten s navn, omtaler sine medmennesker, iblant til om med barn med nedverdigende ord jeg ikke selv ville ta i min munn, er meg komplett ubegripelig. Selv kjenner jeg heldigvis ingen personlig, men men føler meg likevel krenket på vegne av dem som rammes. Det er på høy tid å ta fatt på dette fenomenet, som ikke bare synes meg motbydelig, men er, slik jeg ser det en fare for selve demokratiet. Saklig debatt, OK, men bort med alt hatprat og andre vulgariteter som ikke har andre hensikter enn å skade eller såre folk som ofte ikke har muligheter til å svare for seg.

You have no rights to post comments