Annet

No hate - dugnad mot netthat

No hate - dugnad mot netthat

No hate oppsto som et resultat av en Facebook-post som engasjerte over 120 mennesker i en dugnad mot netthat​. Målet med dugnaden var å utvikle innsikt, ideer og løsninger for å bekjempe netthat på nye måter. Gjennom dugnadsarbeidet så de et stort behov for en organisasjon som jobber for å bekjempe netthat på fulltid. Derfor har de etablert No hate, en politisk og religiøs uavhengig organisasjon som er åpen for alle som vil bekjempe netthat.  

No Hate skal jobbe for å mobilisere flest mulig i kampen for en trygg samfunnsdebatt ved å utvikle verktøy for å bekjempe netthat. ​De vil hjelpe de som rammes av netthat med å håndtere situasjonen og de vil initiere ny forsking og utvikle relevant teknologi som gjør det tryggere å ferdes på nett. De ønsker også å stille myndighetene til ansvar, slik at de gir arbeidet med å bekjempe netthat en høyere prioritet enn det har i dag.  

Vil du hjelpe dem i kampen mot netthat? Ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Les nærmere om prosjektet: Dugnad mot netthat: - Ondskapen seirer når gode mennesker ikke gjør noe (Aftenposten), Hetser på nett fordi man kjeder seg (NRK), Går til kamp mot hat på nett (NRK), Preben Carlsen skal bekjempe netthat: - Et enormt problem (Kampanje), Dugnad mot netthat (Preben Carlsen på Medium), og Dugnad mot netthat er i gang, bli med du også (Preben Carlsen på Medium)

Les de nærmeste planer under "les mer."

 

Netthatfilteret:

Vi skal lage et netthatfilter som alle kan ta i bruk for å beskytte seg mot netthat. Filteret blokkerer ikke innlegg, men gir avsenderen en påminnelse om at enkelte ord som «drepe», «fitte» og «nigger» kan oppleves som støtende av mottakeren før meldingen postes, sammen med informasjon om at det faktisk kan være ulovlig å sende hatefulle meldinger til andre. På den måten minner vi folk på at de bør tenke seg om to ganger før de sender meldinger med sterke ord og uttrykk. Netthatfilteret utvikles i samarbeid med Norges Nasjonale Institusjon for menneskerettigheter, som er Norges fremste ekspert på ytringsfrihet.

Mestringsverktøy:

Vi skal lage en digital ressursbank med hjelpemidler for alle som utsettes for netthat. Nettsiden blir et verktøy for de som har blitt utsatt for netthat, slik at de får den hjelpen de trenger til å håndtere situasjonen de står i når de har det som verst.

Nettravnene:

Vi skal bygge opp en Nettravn-ordning som organiserer frivillige voksne mennesker i grupper som sammen kan ta del i digitale diskusjoner i det digitale nærmiljøet sitt, slik at det blir et tryggere sted å være for alle.

Rusken på nett: 

Vi skal mobilisere flest mulig i kampen mot netthat ved å arrangere Rusken på nett. Sammen skal vi skape én dag i året der vi virkelig rydder opp i den søpla netthat utgjør i kommentarfeltene og vi skal gjøre det trygt å si fra fordi alle kan være trygge på at de alltid har mange likesinnede i ryggen. Vi vil bruke Rusken-aksjonen til å skape et stort engasjement mot netthat og tilgjengeliggjøre de andre løsningene vi har utviklet underveis i dugnaden vår.