Annet

OBOS skal bygge grønn landsby på Furuset

OBOS skal bygge grønn landsby på Furuset

Det skjer mye spennende i Oslo på boligfronten. Et av de banebrytende prosjekter, en grønn framtidslandsby, bygges i mitt nærområde: Furuset. En urban landsby med energipositive bygg, rimelige boliger og smarte  deleløsninger.

OBOS skriver slik om det:

"I 2017 lyste Oslo kommune ut konkurransen «Reinventing Cities», og fjorten andre storbyer over hele verden gjorde det samme. Tanken er å løfte fram nye og innovative måter å bygge boliger i byen på, og oppmuntre til tverrfaglighet, bærekraft og kollektive løsninger. Hver bykommune har lagt ut tomter som utbyggerne konkurrerer om å lage det beste konseptet til, og vinner-teamene får mulighet til å realisere prosjektet sitt.  I Oslo kjempet tre team om tomta på Furuset, og OBOS-teamet vant til slutt. 

Boligprosjektet er nytenkende og bærekraftig på mange nivåer. Her har alle fagdisipliner vært med å tenke helhetlig fra første stund, for å sikre både grønn, sosial og økonomisk bærekraft. Her er det fleksible leiligheter, kollektive boformer og fellesarealer som man deler både med andre beboere og med folk utenfra. Skjønt - hvor nytenkende er dette, egentlig? Noen vi mene at dette er tankegods vi har vært borti før, nærmere bestemt på 70-tallet."

Spennende. Eller hva synes du?

Kommentarer   

+1 #1 Terje Jacobsen 26-12-2019 08:17
Dette blir det spennende å følge. På høy tid å få alternativer til dagens boligmarked og alle tiltak som går i retning av en tredje boligsektor må støttes. Her har SV en viktig oppgave.
+2 #2 Egil Nilsen 26-12-2019 10:27
Dette høres spennende og bra ut. Håper bebyggelsen harmonerer med det eksisterende, som faktisk er førsteklasses arbeid fra de beste arkitektene på 70-tallet. Takket være dårlig omdømme, har også helt vanlige folk mulighet til å bo på slike perler som Furuset.

Selv ville jeg kanskje overskriftet med "bygger videre på den grønne Furuset-byen" Det er jo allerede kanskje Norges største bilfrie boliganlegg.

Så "re-inventing the re-inventet city" kanskje?
+1 #3 Ivar Sekne 26-12-2019 15:23
OBOS overrasker en gammel OBOS-ansatt (1976-83) med noe som kan minne om samfunnsansvar. Håper virkelig de vil følge opp med prosjekter som ikke nødvendigvis genererer så mye avkastning. Der er jeg spent. Men at de har penger til å drive med den slags kontrollert sosial boligbyggingsek sperimentering er jo klart for alle. Kjør på, OBOS! Og følg godt med, Oslo SV!
+3 #4 Mia 27-12-2019 22:47
Fantastiske planer, men som vanlig fortsetter man å fortette områder som allerede er så kaotiske og så tette at det ikke holder mål. Nå er det på tide at man ser hen til distriktene og gjør det attraktivt å bosette seg der. Ikke alt må ligge i Oslo!
Hilsen vaskeekte Groruddalin som er lut lei misbruken av området

Legg til kommentar