Annet

Streik for tariffavtale

Streik for tariffavtale

Siste: Tariffavtale signert, og planlagt streik avblåst. Sammen er vi sterke!

De ansatte ved Godt Brød Grunerløkka går 10. juni ut i streik for det helt grunnleggende krav: Rett til å få tariffavtale. Jeg sier: Ingen handel hos firmaer som nekter å inngå tariffavtale med sine ansatte! Fellesforbundets Svein Frode Pettersbakken skriver:

"Nå har vi etter en lang og kronglete kamp mot ledelsen ved Godt Brød Grunerløkka atter en gang måtte ta møte hos Riksmekleren.

Men vi har å gjøre med en ekstremt fagforeningsfiendtlig arbeidsgiver, og atter en gang nekter han våre unge gutter og jenter tariffavtale. Forøvrig skal det også sies at våre ansatte ved Godt Brød Grunerløkka stort sett er unge studenter som har små stillingsbrøker, og hvor dette er deres første møte med arbeidslivet😢

Dette skulle ikke behøve å være nødvendig i 2020. Streiken er ett faktum fra den 10 juni 2020 Kl 06:00.

Fellesforbundet streiket i januar 2019 for tariffavtale ved Godt Brød Nydalen. Da streiket vi i 6 dager, før arbeidsgiver meldte seg inn i NHO. Ved Godt Brød i Trondhjem skulle det også være streik i januar 2020, men her meldte arbeidsgiver seg inn i NHO før streiken var ett faktum. Etter at de meldte seg inn var det en lang kamp helt frem til slutten av september 2019 for å få igjennom at det var Fellesforbundet sin tariffavtale som skulle bli gjort gjeldende ved Godt Brød Nydalen og Godt Brød Trondhjem. Det måtte en befaring til med NHO, LO og en upartisk sorenskriver før endelig status ble at vi hadde rett og at det var Riksavtalen som er riktig overenskomst for våre medlemmer.

Men nå er det viktig at vi får størst mulig oppslutning under opptrappingen mot en STREIK ved Godt Brød Grunerløkka, så vi samlet kan støtte våre unge kamerater og vise arbeidsgiveren at du «kødder ikke med LO og våre medlemmers kamp for et anstendig arbeidsliv».

-Vi greide det for 10 år siden på Rockefeller og Bekken & Strøm. Da trosset vi vinterkulden med -25’c, og stod samlet bak våre fagforeningskamerater i kampen for en tariffavtale. Med faner, flagg, og ikke minst samhold, vant vi begge kampene....💪😊 Håper dere alle er med, så vi samlet kan vise at vi er like sterke i dag tross Covid-19, og klarer det igjen 10 år etter....

Fint om dere melder inn flest mulig i denne Facebook-gruppa, og er det noe dere skulle lure på, så er det bare å ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ringe 916.21.631 til Svein Frode Pettersbakken.

Samhold gir styrke💪"

Kommentarer   

0 #1 Gry 26-05-2020 03:19
Jeg skjønner virkelig ikke at Godt brød ikke har lært at det er lite lønnsomt å ha de ansatte i streik. De taper jo på omsetningen sin. De ansatte har krav på ordna forhold!

Legg til kommentar