Annet

Oslo-politikeren levde i fem år med dødsdom og feil diagnose

Dette er den dramatiske overskriften på dagens hovedoppslag i Dagsavisen, og som fyller 3 sider inne i avisa.

Som det heter i ingressen: 

"For fem år siden fikk tidligere bystyrerepresentant Ivar Johansen (SV) (70) beskjed om at han hadde sykdommen Lewy body-demens i tidlig fase, og at han hadde fire til seks år igjen å leve. Så ble han overlatt til seg selv."

Hver dag, hver uke og måned uten at det ble noe verre så jeg som et positivt tegn. Men usikkerheten og frykten var der hele tiden. Etter nye undersøkelser i januar i år fikk jeg en ny diagnose, og ikke minst dødsbudskapet ble slettet. 

Og som det heter i Dagsavisen:

"Ivar Johansen har en alvorlig sykdom, men han trøster seg med at den utvikler seg sakte i gal retning. 

– Jeg jobber som vanlig, i den grad noe er vanlig i disse koronatider, sier han med et smil.

– Bevegelse er viktig, og jeg både går og sykler. Det er også forebyggende å være intellektuell aktiv, sier SV-politikeren.

– Jeg føler ingen begrensninger i forhold til omverdenen, men jeg har noen tegn som folk vil legge merke til. Jeg har hender som skjelver, jeg er tregere i bevegelsen, og jeg har en rygg jeg sliter med, som gjør at jeg går mer fremoverlent.

Selv om han er inne i en krevende tid, lover han å stå på videre. – Jeg skal delta i politikk og samfunnsliv som om – nesten – alt er som før, avslutter SV-politiker Ivar Johansen."

You have no rights to post comments