Åpenhet

Tyskland: Datalagring hjalp ikke

Tyskland: Datalagring hjalp ikkeInteressante erfaringer fra Tyskland: En undersøkelse viser at datalagring ikke har ført til økt oppklaring av alvorlige forbrytelser. Tvert imot sank oppklaringsprosenten etter at direktivet ble innført i Tyskland. Undersøkelsen viser at en noe lavere prosentandel grove forbrytelser ble oppklart i Tyskland etter at datalagringsdirektivet ble innført i sin helhet, enn før det ble innført.

Og som mange av oss har understreket i den norske debatten: terrorister og tunge kriminelle vet utmerket godt hvordan de kan unnlate å havne i datalagringsregisteret: De som står bak undersøkelsen, antyder at den synkende oppklaringsprosenten kan forklares med at mulige lovbrytere i større grad begynte å benytte seg av internettkafeer, trådløst internett, anonymiseringstjenester, telefon- kiosker, uregistrerte simkort og andre slike metoder for å unnlate å etterlate seg elektroniske spor.

Men Arbeiderpartiet og Høyre ser ikke ut til å lytte til denslags, så langt.

Les mer i Aftenposten
Kampanjen Stopp datalagringsdirektivet
Sewnd gjerne en mail eller sms til din stortingsrepresentant i Høyre eller Arbeiderpartiet

Kommentarer   

#1 Charlie Hillfield 06-02-2011 22:20
Det virker mer og mer ekstremt å skulle vedta et datalagringsdir ektiv, som bortsett fra å gi maktapparatet ekstrem tilgang til godtfolks kommunikasjoner - i svært liten grad tjener de formål, som særlig begrunner innføringene av det. Stopp galskapen.
#2 Marie Mercedes 08-02-2011 01:14
Nesten like interressant er kommentaren til Helga Pedersen. "Om vi kan oppklare bare én eneste sak, da er det verdt det". Med den argumentasjonen er det lite som ikke lar seg gjennomføre.
#3 Åse-Kari 08-02-2011 16:22

You have no rights to post comments