Åpenhet

Hemmelige Oslo: Etter 7 måneder, henvendelse fortsatt ubesvart

Hemmelige Oslo: Etter 7 måneder, henvendelse fortsatt ubesvartEtter 7 måneder har Etat for eiendom og byutvikling/Byrådet, på tross av mange purringer, ennå ikke klart å besvare en relativt kurant henvendelse fra meg om å få tilsendt en oppdatert kopi av kommunens eiendomsregister.

Jeg har bedt Byrådet, ved Fr.P-byråd Øystein Sjøtveit (du vet han som representerer partiet som hadde store boards over hele byen om at Fr.P. representerte "åpenhet"), besvare følgende spørsmål overfor bystyrets finanskomite:

- Hvilke rutiner har Eiendoms- og byfornyelsesetaten på å besvare henvendelser fra publikum?
- Hva er grunnlaget for at Byrådet, etter flere måneder, ikke er i stand til å avklare en relativt kurant henvendelse om innsyn /kopi av offentlige opplysninger?
- Når kan jeg forvente å få svar på henvendelsen?

Les mer under


Byrådet
Her


14. febr  201 sendte jeg følgende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

"Vedlagte kopi av kommunens register over kommunale eiendommer fikk jeg fra - tror jeg - dere i 2002.

Jeg må vel anta at det finnes en elektronisk versjon som er nyere.

Er det mulig å få dette tilsendt elektronisk?"


15. mars sendte jeg følgende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

"en måned senere; da jeg ikke har hørt noe fra dere minner jeg om saken."


29. mai sendte jeg følgende e-post til etatens direktør Eskil Bråten:

"jeg synes det er underlig at etaten ikke besvarer henvendelser, selv etter purring."


Direktøren svarte slik 1. juni:

"Det vises til din e-post 14.02 og purringer av 15.03 og 29.05.2011. Vi beklager at henvendelsene ikke er besvart. EBY har vært i kontakt med byrådsavdeling for finans og næring for nærmere instruks. Straks det er gitt tilbakemelding fra byrådsavdelingen, vil EBY besvare henvendelsen. "

Og siden hør jeg ikke hørt noe.

Spm  1:

Hvilke rutiner har Eiendoms- og byfornyelsesetaten på å besvare henvendelser fra publikum?

Spm. 2:

Hva er grunnlaget for at Byrådet, etter flere måneder, ikke er i stand til å avklare en relativt kurant henvendelse om innsyn /kopi av offentlige opplysninger?

Spm 3:

Når kan jeg forvente å få svar på henvendelsen?