Åpenhet

Finanskomiteen: Nei til åpenhet i kollektivselskapene

Finanskomiteen: Nei til åpenhet i kollektivselskapene"Offentlighet kan (...) bidra til å avsløre, motvirke og avkrefte mistanke om korrupsjon i forbindelse med offentlige anskaffelser. Dette vil igjen bidra til å styrke tilliten til forvaltningen," uttalte den statlige FOU-utredningen om offentlige anskaffelser.

Da bystyrets finanskomite i siste møte drøftet korrupsjonssakene i Unibuss var det derfor naturlig for meg å foreslå:

"Offentlig eide kollektivselskaper som er hel- eller deleid av Oslo kommune følger offentlighetslovens bestemmelser slik at informasjoner/dokumenter er offentlige, unntatt der forretningsmessige forhold krever unntak fra offentlighetens innsyn."

Men fysj. Det ville ikke den store alliansen: Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Venstre, ha noe av, dette på tross av at jeg gjorde oppmerksom på at alle de aktuelle selskapene allerede følger Offentlighetsloven, unntatt - ja nettopp - Unibuss. I finanskomiteen ble jeg stående alene om forslaget, men de har mulighet til å endre standpunkt når bystyret skal behandle forslaget.

Kommentarer   

#1 Frode Aase-Nilsen 23-10-2011 01:57
Er ikke Venstre VELDIG for åpenhet?
#2 Ivar J 23-10-2011 08:32
Frode: det er ikke min erfaring i Oslo bystyre. Venstre har i hovedsak stemt i mot alle de forslag jeg har fremmet på dette området.
#3 Hanne Wien 23-10-2011 08:57
Heldigvis kan ikke finanskomiteen vedta offentlighetsbe stemmelser som er i strid med offentleglova. Men det er utrolig skuffende at de faktisk prøver!

You have no rights to post comments