Åpenhet

Oslo må ut av IKT-bakleksa

Oslo må ut av IKT-bakleksaKommune-Norge ligger i bakleksa og kaster bort enorme summer på gammeldagse løsninger. Forvaltningens tilbud til innbyggerne preges av et skjemavelde og papirer som må sendes frem og tilbake med treg og dyr post.

Dette må det bli slutt på, mener IKT-Norges direktør for samfunnskontakt Heidi Arnesen Austlid. - Oslo er digitalt sett helt horribel, sier Austlid til digi.no.
IKT-Norge-direktøren holdt i helgen et innlegg for finanskomiteen i Oslo bystyre. Anledningen ble brukt for å vise til erfaringene fra våre langt flinkere naboland.

- Jeg fortalte dem om hvordan situasjonen er i Stockholm og København, som har mellom 50 og 70 heldigitale tjenester. De har valgt å sette innbyggerne i fokus når de konstruerte tjenestene.

Hun talte ikke for døve ører. Ideen om en døgnåpen, helautomatisk digital forvaltning ble raskt plukket opp og formelt lagt frem i form av et forslag fra SVs bystyremedlem Ivar Johansen.

Les artikkelen hos Digi.no her
Les Heidi Arnesen Austlids utfordring til finanskomiteen (pdf)

Kommentarer   

#1 Unni 27-01-2012 16:01
Bruk av IKT ved opptak høres veldig fornuftig ut. Kanskje kommunen sparer midler som kunne overflyttes til drift av de lutfattige barnehagene!
#2 Haakon 29-01-2012 05:24
Hei Ivar.
Det samme ser vi i både Politi og NAV.
Det er minst tre gamle systemer (både hos NAV og Politi) som ikke snakker samme og det blir ikke investert i nye systemer.

Til forskjell fra kommunene så har staten enorm pengebinge.

Jeg har nå over et par år sett på hva du skriver om.
Men, jeg har aldri sett du har skrevet noe som helst om hvordan man skal finansiere forslagene du kommer med. Og det er jo en åpenbar svakhet.
Nye IT løsninger er topp. Hvordan vil du finansiere det?

SV er nå under 4%. De leverer ikke. Miljøutredninge n er utsatt på nytt. Nå skal den komme til sommeren. da er det bare 8 1/2 år til 2020 da redusksjonene skal være på plass.
SV står for sterke statlige løsninger. Og Ullevaal er ikke lenger egnet som sykehus! Og staten - der SV nå tar ansvar - sitter å ser på det uten at noen løsninger kommer.
Folk ser at veier blir bygd, tunneler og bruer der det praktisk talt ikke bor folk. Mens det er store trafikkprobleme r der det bor folk.
Man ser at det er ledig kapasitet i helsevesenet, mens man heller vil betale mer i sykepenger og holde folk syke unødig lenge enn å spare og gjøre folk friske raskere.

SV er på vei ned. Folk skjønner at miljø - fellesskap - samhold er pene ord. Og - de ser nå resultatet.

Det blir ikke mer miljøstatsing. Bare utsettelser og mer avgifter. Dyrere mat og strøm som rammer de fattige. Antall soldater i Afghen har gått opp. Selv om en måling viste mindre forskjeller så har forskjellene mellom rike og fattige økt sterkt siden 2005.

For meg ser det nå ut som dere ikke har levert og nå er ferdige.
Så kan du si at du ikke står til ansvar for SV sentralt.
Spør velgerne om de mener det samme. Parti er parti.
#3 Haakon 29-01-2012 05:33
Til din trøst kan jeg fortelle at dere bare kan håpe på at FRP kommer i regjering. Det samme kommer til å skje med dem.

You have no rights to post comments