Åpenhet

Byrådet med selektiv, politisk, føring av postjournal

Byrådet med selektiv, politisk, føring av postjournalByrådet brøt loven, og valgte å ikke journalføre en innhentet advokatuttalelse vedrørende anbudsutsettelse. Innholdet i uttalelsen passet ikke Byrådets anbudspolitikk.

Oslo kommune, ved det kommunale foretaket Omsorg Oslo KF, innhentet en juridisk uttalelse fra det velrenommerte advokatfirmaet Wikborg, Rein og Co, vedrørende eventuell anbudsutsettelse av Ammerudlunden Sykehjem. Byrådet mottok uttalelsen en av de første dagene av november, men for det anbudskåte Byrådet var uttalelsen svært upassende.

Overfor bystyrets finanskomite skapte byråd Aud Kvalbein - bevisst - det inntrykk at det kun var innhentet uttalelse fra Kommuneadvokaten. Men når jeg ved spørsmål av 30. januar antydet at det kanskje forelå uttalelse også fra annet hold, ble Byrådet tvunget til å oversende den til finanskomiteen. Og Byrådet så seg også tvunget til å føre dokumentet inn i Byrådets offentlige postjournal 3. februar, tre måneder etter at det var mottatt. Politisk begrunnet, selektiv, føring av postjournal synes jeg er ganske ugreit.

Les notat fra byråd Hallstein Bjercke

You have no rights to post comments