Åpenhet

Deichmanske bibliotek: Mer enn bøker...

Deichmanske bibliotek: Mer enn bøker..Ved bystyrets behandling av "Informasjonspolitikk for Oslo kommune" (2007) uttalte en enstemmig finanskomite - etter forslag fra meg - blant annet: "Betydningen av at kommunen har en god utnyttelse av de samlede informasjonsressurser må understrekes. Det kan være fornuftig å se på om den informasjonskompetanse og det apparat som Deichmanske bibliotek og dets filialer representerer kan integreres og brukes bedre i kommunens informasjonspolitikk."

Jeg har derfor bedt Byrådet skriftlig redegjøre overfor bystyret på: Hvordan har Byrådet fulgt opp denne uttalelse fra bystyrets finanskomite? Er dette perspektivet ivaretatt ved planlegging av innhold og rammer for det nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika?

Et enstemmig bystyre vedtok 7. juni i år - etter et initiativ fra meg - følgende: "Byrådet bes intensivere arbeidet med å etablere en døgnåpen, digital, helautomatisk, innbyggertjeneste"

Jeg har også her bedt Byrådet redegjøre overfor bystyret: Det kan tenkes å være hensiktsmessig å gi Deichman en sentral plass i utvikling og drift. Hvordan vurderer Byrådet dette?