Åpenhet

Hemmelige Oslo: Nei til innsyn, av frykt for flere henvendelser

Hemmelige Oslo: Nei til innsyn, av frykt for flere henvendelser

Ukeavisa Kommunal Rapport sendte en henvendelse til Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune og ba om å få en skjermdump av person og ressurskatalogen, for å få bakgrunnsinfo og se hvilket skjermbilde («printscreen») de ansatte ved kommunens sentralbord - 02180 - søker i. En relativt triviell og kurant henvendelse fra en journalist, og som en skulle tro at en kommune som i festtaler taler varmt om en åpen kommune kjapt og greit ville sende over til journalisten.

Men, neida. Oslo kommune bruker for tida store ressurser på juridiske spissfindigheter for å avslå medias og publikums henvendelse om innsyn i offentlige saksdokumenter. Og den påfølgende klagebehandling hos Fylkesmannen beskjeftiger trolig nå snart en hel stillingsressurs. Begrunnelsen for ikke å gi innsyn denne gang er at de vil nekte innsyn av frykt for at journalisten senere vil be om innsyn i flere skjermbilder.

Hemmelige Oslo, en av landets mest lukkede kommuner, liker ikke at pressen titter forvaltningen i kortene.

Kommentarer   

#1 Aud Kamphaug 02-01-2014 13:52
Ikke noe nytt at det offentlige helst ikke vil at noen skal titte i kortene. Tankegangen er gjerne hva kan vi nekte innsyn i, istedenfor dette bør vi gi innsyn i.
+1 #2 Ole-Erik Yrvin 03-01-2014 05:17
Det offentlige? Du mener det borgerlige byrået i Oslo der Venstre deltar?
+1 #3 Eirinn Glattre 03-01-2014 16:00
Transparans, innsyn og åpenhet har jo vært det offentliges målsetning i mange år. Oslo har et annet syn ser det ut til.

You have no rights to post comments