Åpenhet

OL-kampanje for ytringsfrihet

OL-kampanje for ytringsfrihet

Som en del av av PEN International´s Sotsji -OL kampanje – «Ut i kulda» - planlegges en såkallt «Tordenbrak»-kampanje for å fokusere på de nylig vedtatte og svært strenge lovene som vil begrense ytringsfriheten i Russland. Norske PEN oppfordrer alle interesserte til å delta.

Den «Tordenbrak»-meldingen du bes om å støtte er følgende: Join PEN's call: Russia, repeal free expression-strangling laws! #outinthecold #sochi2014 http://bit.ly/1dlnEfw http://thndr.it/1a2silU

For å delta kan du følge denne lenken : https://www.thunderclap.it/projects/8086-pen-sochi-olympics-campaign Se også ytterligere informasjon og instruks nedenfor.

«Tordenbrak» (Thunderclap)

Torsdag 6. februar, nøyaktig kl 14:00 GMT,  blir en melding som støtter denne OL-kampanjen sendt fra Facebook og Twitter-kontoene til PEN medlemmer som deltar (og fra andre kampanjestøttespillere rundt i verden), slik at president Putin mottar samme melding fra tusentalls Facebook- og Twitterbrukere over hele verden.  PEN International håper og tror at en slilk melding ikke kan ignoreres .

Hvordan legger du til navnet ditt på Thunderclap

Følg lenken ovenfor for å registrere navnet ditt. Velg dine sosiale medier-konti (for at budskapet skal få best gjennomslag, foreslås det at du velger alle dine konti på sosiale medier). Dette vil generere en kort melding fra dine sosiale medier, slilk at andre får vite at du har sluttet seg til kampanjen.

En annen melding vil bli generert torsdag 6. februar kl 14:00 GMT fra alle kontoer som har registrert seg som deltagere i kampanjen.  Dette kulminerer i en Thunderclap som sprer nyheten om PEN International´s Sotsji -OL kampanje over internett.

Kommentarer   

0 #1 Haakon 02-02-2014 00:56
Hvorfor må dere politikere absolutt blande politikk og idrett?
Og - hvorfor må Russland ha et OL for at dere skal protestere? Klarer dere ikke protestere uten å blande sammen idrett og politikk?

De som hopper på ski, går på ski, danser på is er ikke politiske symboler. De er idrettsmenn og kvinner. Fra mange nasjoner. Fra alle religioner. Fra demokratier og diktaturer. Med ukjent politisk syn.

Ikke missbruk dem! De viser hvor flinke mennesker kan være. La dem vise hvor flinke vi er. Hvor langt man kan komme og overkomme!!

Og protester mot det dere er mot!! Men, ikke bland dette.
0 #2 Anita 02-02-2014 07:51
Nåja, Haakon. Norsk PEN er slett ikke politikere, men kulturarbeidere som slåss for blant annet ytringsfrihet.

Legg til kommentar