Åpenhet

København: Full åpenhet om politikernes utgifter

København: Full åpenhet om politikernes utgifter

Jeg kunne tenke meg samme åpenhet for Fabian Stang og Stian Berger Røsland (og øvrige av Rådhusets topp-politikere) som de 7 borgermesterne i København har innført:

"Københavns kommune går ind for åbenhed og rene linjer på Københavns Rådhus. En borgmester er en offentlig person, og der må ikke kunne skabes tvivl om hans eller hendes habilitet. Enhver borger skal kunne se, hvordan pengene bliver brugt i Københavns Kommune, og Københavns Kommune ønsker at sikre, at det sker på den mest hensigtsmæssige måde.

Udgifterne registreres i oversigten for den måned, hvor forbruget eller repræsentationsudgiften afholdt. Oversigterne baserer sig på faktisk betalte og kontrollerede fakturaer. Der kan derfor godt gå et stykke tid, før forbruget eller repræsentationsudgiften kan ses i oversigten på hjemmesiden."

Dette må da være en god ide til etterfølgelse også i Oslo Rådhus. Jeg vurderer å reise forslag om å innføre dette, f.eks. samtidig med at bystyret skal behandle vårt forslag om lobbyregister.

Hva tror du? Har dette noe for seg?

Kommentarer   

#1 Mariane Sandholdt 05-04-2014 05:13
Det er en selvfølge syntes jeg. Åpenhet
er viktig for å kunne stole på politikene.
#2 Knut hafsengen 05-04-2014 07:30
ja da vil Oslo folk fått seg enn ha opplevelse ?
#3 Morten Håland 05-04-2014 09:18
Det burde være slik overalt. I alle kommuner. Det er samfunnets penger de råder over, så samfunnet bør få innsyn overalt. Åpenheten vil få bukt med endel korrupsjon som man sliter med i kommunenorge vil jeg tro.

You have no rights to post comments