Åpenhet

PST-beslag hos filmskaper: Demokratiske verdier er truet

PST-beslag hos filmskaper: Demokratiske verdier er truet

Kildevern og ytringsfrihet viker i kampen mot terror.

Mandag gjorde Politiets sikkerhetstjeneste (PST) beslag hos filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen. Rolfsen jobber med en dokumentar om ekstremisme og Ubaydullah Hussain. Razziaen skjedde i sammenheng med pågripelsen av en 18 år gammel nordmann i Gøteborg. Flere har reagert på PSTs framgangsmåte.

Med «kampen mot terror» har det oppstått et nytt rom for å gå på akkord med grunnleggende demokratiske verdier i Norge, sier jeg til avisa: – I kampen mot terror ser det ut til at en del viktige perspektiver som kildevern og ytringsfrihet må vike. Norske verdier er truet, sier jeg blant annet til avisa Klassekampen i dag.

Kommentarer   

#1 Terje Frøshaug 11-06-2015 22:53
Kanskje politikerne, PST og politiet lærte noe etter 22. juli!? Behøver ikke å gå i detaljer, men mange, mange feil ble gjort. Som førte til tragedien...
#2 Ivar J 12-06-2015 05:13
Vel, vår statsministers lærdom/oppsumme ring var «Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet." Og det inkluderer kanskje ikke politirazziaer i avisredaksjoner , i forlagshus eller hos filmskapere. For meg minner denslags i alle fall om regimeer og en historie jeg mener bryter med sentrale verdier for vårt samfunn.
#3 Olav Bergo 12-06-2015 10:12
De demokratiske verdiene er ikke bare truet, de er overtrådt. PST har brutt med et fundamentalt prinsipp i vår samfunnsordning , krenket bestemmelse om ytringsfrihet i Grunnlovens paragraf 100 og i den europeiske menneskerettigh etslovgivningen , som Norge er underlagt. At PST setter sine egne nærsynte etterforsknings behov høyere enn ytringsfrihet og respekten for fri journalistikk, er skuffende. Men det som er den store politiske skandalen, er at de fikk hjemmel til å utføre dette overgrepet. Det er dette som gjør denne saken dobbelt urovekkende.

You have no rights to post comments