Åpenhet

Landssviker, idiot, dust.....

Landssviker, idiot, dust.....

Einar Skeivik har sendt meg denne melding på Messenger:

"Det ser ikke ut som om du har noen utdannelse /dannelse . Masse verv og assistentjobber. Derfor tilegner jeg deg heller ikke noen særlig form for kreditt. Noe så jævlig idiotisk kampsak har jeg aldri sett. Du er en faens landssviker og idiot. Si ifra deg alle verv. Du tjener ingen med dine meninger . Stopp NATO din jævla russerelsker. Hadde det ikke vært for NATO hadde du sannsynlig vært nødt for å spise flesk og brød . Gjør deg en tjeneste og deaktiver dine aktive roller . Alle vil tjene på det. Mest du."

Jeg har utfordret ham til å ta debatten her i åpent lende, og la ut hans melding på min Facebook-profil, hvor det skapte stor debatt.

Siri Gasmann-Brott sendte meg en tilsvarende melding:

"Du kommer med merkelig påstander. Ikke helt korrekte, heller. Din arroganse og manglende innsikt er vanvitttig. Ditt svulmende hat mot folk som tjener penger, og da snakker vi en helt grei familieinntekt, og ikke mer. Du hater alt og alle. Det beste av alt: DU ER EN DUST !!!! Du har glemt å skrive under OM, på din fb side: Du er landssvikdømt for offentliggjøring av klassifisert informasjon om NATOs radarsystemer LORAN C i Norge."

Og til dama som mener andre har "manglende innsikt" må jeg fortelle at Loran C ikke er noen NATO-installasjon, ikke er det noe radarsystem og jeg har heller ikke offentliggjort noe om Loran C. Tre feil, av tre mulige, er sterkt.

Jeg utfordret også henne til å ta debatten i åpenhet, og la ut også hennes melding på min Facebook-profil, hvor det skapte debatt.

Og det ser vel ut til at enkelte miljøer ikke tåler en åpen debatt om sikkerhetspolitiske spørsmål, men tyr raskt til grov utskjelling og stempling.

Forfatteren Bård Wormdal fikk f.eks. denne mailen fra Gerrit Løberg, tidligere sikkerhetssjef på Stortinget: "Jeg har sagt det før, i mine øyne er du en dust ! Du reagerer og taler for våre fienders og din egen sak, og ikke for Kongeriket ! Det vi snakker om er hellig for Norge, og hvis alt legges frem er det direkte galt ! Vår beredskap skal ikke være åpen for alle og enhver ! Hvis du ikke forstår det har du et vesentlig problem ! Du vil etter hvert kun ødelegge for deg selv og din mediakåthet !"

Kommentarer   

0 #41 Sverre Munthe 23-11-2016 18:48
Det blir for dumt. Jeg leste kommentarene til innlegget du la ut på hans FB-side. At han gjentar, I full offentlighet, å stå inne for dette er igrunnen det mest utrolige.
+1 #42 Eirik Befring 23-11-2016 19:37
Det er påtakelig hvordan de alle tre går i oppløsning i løpet av ganske få setninger. Kudos til deg som står i slikt og orker å ta et oppgjør med det.
0 #43 Terje Marøy 23-11-2016 20:47
Idiot og dust kan jeg jo forstå, det er tross alt en form for politikk. Men dette med landsvik, hvor i all verden får de det fra? Ikke var du aktiv under krigen, og i den kalde krigen var du neppe i de innerste maktsirkler med tilgang til noe som å helst å svike? Den Loran C-greia var det vel strengt tatt en offiser som laget en studie om, og man skal trekke lenge og langt før journalistikk i åpne kilder blir landsvik? Men hva vet vel jeg, som i unge år støttet Vietnam-krigen, og beskjemmet må konstatere at ingen har stilt meg til ansvar for slike ungdommelige feilgrep.
0 #44 Vidar Hölm 23-11-2016 22:09
For å prøve være saklig. Når har russerne utgjort en fare for oss? De har dog en slett holdning til eget folk historisk sett. Vi hadde spist kål og suppe i hundrevis av år om de ville det slik.Lenge før USA var "oppfunnet".Fle sk og brød er USA kost og de har "annektert" Norge. Ikke russerne som kom å heiv ut Hitler i 45 før de dro hjem igjen.Samtidig som de allierte briljerte i Frankrike med nylonstrømper og sjokolade i bytte mot rødvin og jenter
0 #45 Trond O. Kolby Meier 23-11-2016 22:11
Det er utrolig hvor spake de blir om du bruker påstandene i mot de. Jeg har pr dd enda ikke fått noen god forklaring på hvorfor jeg er landssviker når jeg konfronterer de
0 #46 Anita Drevdal 23-11-2016 22:37
Flott at du legger ut, men av og til får man vel bite det i seg og heller synes litt synd på disse tingestene. Å stoppe dine flotte uttalelser er helt uaktuelt. Stå på vi får heller tåle litt juling. Jeg husker for en del år tilbake når jeg jobbet med asylsaker i kommunen og en Frp-er gikk ut i Drammens Tidende og kalte meg en nyttig idiot. Jeg repliserte at jeg syntes det var bedre å være nyttig idiot enn bare idiot. Det ble stille, men jeg tror det er best å tie de folka som svarer deg helt ned. De er ikke verdt tilsvar.
0 #47 Tom Just 24-11-2016 06:02
Betegnelsen 'landssviker' går igjen blant sånne. Nå er jeg så gammel at jeg kan huske 'de virkelige' landssvikerne. De som hadde fått fengselsstraff for å kjempe på fiendens side under krigen. De satt på brune restauranter rundt om i Oslo og liret av seg sin bitterhet, sitt AP-hat - og kastet 'landssviker-ka rakteristikker' etter alle de mislikte.

Som for eksempel om Einar Gerhardsen. Han hadde også samarbeidet med Tyskerne, fikk vi vite. Utelatt var at Gerhardsen ble arrester av Gestapo, torturert og sendt til Sachsenhausen.

Jeg merker meg at de samme 'landssviker-ka rakteristikkene ' og NS-vandrehistor iene går igjen blant FrP-folk....
0 #48 Bjørn Westlie 24-11-2016 09:17
Å bli kalt landssviker er helt klart injurierende'. Riktignok er jeg ikke jurist. Men i en norsk kontekst er det å være landssviker en som hjelper en fiende av vårt land enten med informasjon eller endog okkupasjon. Han burde ha vært anmeldt for injurier.
0 #49 Richard Renstrøm 24-11-2016 17:02
Dette er utrolig skremmende.. De med høyere utdannelse tror de er bedre enn alle andre.
0 #50 Aani Danielsen 24-11-2016 19:54
Det nør vel også, i sannhetens navn, sied at Anders Lange, som startet det som etterhvert ble Frp, var en god gammel nazist (landssviker). Så på seg selv kjenner man andre.

Legg til kommentar