Åpenhet

Kommunene knebler de ansattes ytringsfrihet

Kommunene knebler de ansattes ytringsfrihet

51 prosent av kommunale ledere ønsker ikke at ansatte skal kritisere kommunen i media, delta i markeringer mot kommunen de jobber i eller ytre seg om forhold på arbeidsplassen.

Verst er det i kommuner som har rutiner for informasjonsflyt og har rutiner om hvem som kan uttale seg til journalister. Det kommer fram i en undersøkelse utført av Fafo, finansiert av Fritt Ord.

– Jeg er ikke overrasket over funnene. Det er tilsvarende i tidligere undersøkelser. Men det oppsiktsvekkende er de ambivalente følelsene ledere har til temaet, sier Sissel Trygstad, forskningssjef ved Fafo, til Avisenes Nyhetsbyrå.

Hvordan er situasjonen i din kommune? Skriv gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentarer   

#1 Marita Aagård Dahle 05-07-2017 08:38
Vet ikke hvordan det er her, men jeg forventer vel egentlig at det skal prøves tjenestevei og andre kanaler, før det eventuelt går offentlig.
+1 #2 Lise Christoffersen 05-07-2017 08:47
Dette var et av forholdene Arbeiderpartiet la vekt på da vi fremmet forslag om sterkere vern av varslere: "Et annet forhold som gir grunn til bekymring, er
det som framstilles som begrensning av kommunalt ansattes ytringsfrihet, gjennom interne regler i den enkelte kommune, jf. for eksempel Sivilombudsmann ens sak 25. september 2014 (sak 2014/91)." stortinget.no/.../...

You have no rights to post comments