Barn og Unge

Bekymring for Observasjonsavdeling for hørselshemmede barn

Observasjonsavdelingen for hørselshemmede barn knyttet til Voldsløkka barnehage er besluttet flyttet. Den skal flyttes fra å ha administrativ tilhørighet i bydel Nordre Aker, og til Storbyavdelingen. Observasjonsavdelingen skal fysisk flyttes fra barnehagen og til Rådgivningskontoret for hørselshemmede i Oslo sentrum. Representanter for fagmiljøet mener at flyttingen er svært uheldig, og stiller seg undrende til avgjørelsen. De mener bl.a. det er helt vesentlig at observasjon foregår i de miljøene barna er i, og ikke på et kontor i Oslo sentrum som ikke har noe med hørselshemmede barn å gjøre. Ivar Johansen ber byrådet forklare seg overfor bystyret.




Byrådet  
Her  
 

Oslo, 10. januar 2008   

Vedr. observasjonsavdeling for hørselshemmede barn
  

Jeg er gjort kjent med at observasjonsavdelingen for hørselshemmede barn knyttet til Voldsløkka barnehage er besluttet flyttet. Den skal flyttes fra å ha administrativ tilhørighet i bydel Nordre Aker, og til Storbyavdelingen. Observasjonsavdelingen skal fysisk flyttes fra barnehagen og til Rådgivningskontoret for hørselshemmede i Oslo sentrum.

Så langt jeg er kjent med har Observasjonsavdelingen verken fått uttale seg, eller blitt orientert om saken. 

Representanter for fagmiljøet mener at flyttingen er svært uheldig, og stiller seg undrende til avgjørelsen. De mener bl.a. det er helt vesentlig at observasjon foregår i de miljøene barna er i, og ikke på et kontor i Oslo sentrum som ikke har noe med hørselshemmede barn å gjøre. Undertegnede ber om å få opplyst hvem som har vedtatt denne flyttingen, og med hvilken begrunnelse det er gjort.   

Med hilsen   

Ivar Johansen , SV /s/

Medlem finanskomiteen

Byrådets svar ligger her;
Notat/2008 - Svar på spørsmål fra Ivar Johansen (SV) vedrørende observasjonsavdeling for hørselshemmede barn

You have no rights to post comments