Barn og Unge

Kommunen må stoppe barnehagegribb

Dagbladet har 5. april et større oppslag om barnhageeier John Andrew Tollefsen.  Iflg avisen har han mottatt mer enn 30 millioner i støtte fra det offentlige for å drive 4 barnehager i Oslo i regi av et firma registrert i London. Kommunen skal aldri ha fått noe regnskap for virksomheten. Seks ganger er han gått konkurs. Nå er kona i gang med å hente ut offentlige støtte for de samme barnehager , som i år trolig vil beløpe seg til rundt 12 millioner kroner. Jeg har bedt byrådet om å gå inn i saken og redegjøre for bystyrets finanskomite.


Byråd  
her 

Oslo, 7. april  2008
    

Kontroll med offentlige barnehagemidler
 

Dagbladet har 5. april et større oppslag om barnhageeier John Andrew Tollefsen.  Iflg avisen har han mottatt mer enn 30 millioner i støtte fra det offentlige for å drive 4 barnehager i Oslo i regi av et firma registrert i London. Kommunen skal aldri ha fått noe regnskap for virksomheten. Seks ganger er han gått konkurs. Nå er kona i gang med å hente ut offentlige støtte for de samme barnehager , som i år trolig vil beløpe seg til rundt 12 millioner kroner. 

Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard, refereres slik i Dagbladet: ”Torger Ødegaard mener at det må være opp til bydelene å få stanset Tollefsen.”

Dette er bydelene uenig i. 

Avdelingsleder Preben Winger i bydel Nordre Aker sier dette til Dagbladet: ”Det må være opp til skattemyndighetene å stoppe Tollefsen”. 

Fungerende bydelsdirektør i bydel Gamle Oslo, Lasse Østmark, sier på sin side følgende til Dagbladet: ”Det er ikke vår oppgave å stoppe denne virksomheten. Vi godkjenner og har tilsyn, og så lenge barnehagen oppfyller vilkårene får de driftsstøtte.” 

Byrådet bes orientere bystyrets finanskomité om kommunens befatning med Tollefsens selskaper, hvordan kommunen, ev sammen med staten, sikrer at offentlig støtte blir benyttet etter forutsetningene, og at selskapene opptrer i henhold til norske lover og regler.   

Med hilsen   

Ivar Johansen, SV /s/

Medlem finanskomiteen

Les Na24: Konkursrytter i barnehageskandale 25. mai 2007

Les LO-aktuelt 20. april 2007
Les LO-aktuelt 13. des. 2007

Les DN: Mannen kjøper luksklokker fra smugler