Barn og Unge

Barnehageplass: Storbybarn på venteliste

Barnehageplass: Storbybarn på ventelisteEtter årets hovedopptak i Oslo var det hele 2.218 barn som fikk avslag på sin søknad om barnehageplass.

"Mens de fleste kommuner rundt i landet nå har full eller svært god dekning, gjenstår det mye i enkelte storbyer og store kommuner. (...) Særlig i Oslo og Bergen er ventelistene lange. Når Oslo og Bergen som de eneste storbyene fortsatt ikke har klart å skaffe sine innbyggere nok barnehageplasser, er det vanskelig å se det annerledes enn at det er den politiske viljen som mangler," skriver VG på lederplass.

Eiendomsmeglere kan fortelle om hopetall av egnede villaer og boliger til salgs, og som enkelt kunne blitt omdannet til gode barnehager. I dag ligger det f.eks. rundt 2.500 boliger til salg i Oslo på Finn.no, men byrådet unnlater å ta de offensive og nødvendige initiativ. På samme måte som det samtidig må tas et krafttak for å sikre tilstrekkelig og kvalifisert bemanning. Barnehagereformen er mer enn bygninger; det er også kvalitativt gode barnehager.

Les mer på Barnehage.no
Les statistikken fra Oslo kommune
Les mer i Dagsavisen

You have no rights to post comments