Barn og Unge

Litt teit å dekke underskuddet fra barnevernet med å gi enda mindre trygghet for ungdom i hverdagen?

Litt teit å dekke underskuddet fra barnevernet med å gi oss enda mindre trygghet for ungdom i hverdagen?Torsdag kuttet bydelsutvalget i Søndre Nordstrand 1,8 millioner kroner i fritidstilbudet til ungdom.  18-årige Iben Christine Høy var tydelig på hva hun mente om det: "Låven har for mange av oss vært et sted hvor man kan være innenfor trygge rammer uten å ha foreldrene våre i nakken. Jeg er nå 18 år og har vært et aktivt medlem på Låven i mange år. Dette tilbudet har betydd mye for min personlige integrering og sosiale omgangskrets. Låven har vært et møtested hvor alle har blitt godtatt og akseptert uansett hvem man er. Låven er for mange ikke bare et sted å henge, men også et sted hvor man kan få hjelp til blant annet lekser, personlige problemer, oppfølging, samtaler man ikke tørr å ta med foreldre, støtte og ikke minst føler vi oss trygge på personalet. Vi syns at det er veldig synd at det nå i den senere tid har blitt færre voksne, noe som har resultert i at personalet har mindre tid til hver enkel ungdom", sa hun bl.a.

Vi, ungdommen på låven, skjønner ikke at det atter en gang har kommet opp et forslag om å kutte 2 millioner kroner på 3 fritidsklubber i bydelen. Hvordan kan dette skje igjen? 3. april gikk vi glade og fornøyde ut av møtelokalet i tro om at vi endelig kunne nyte fritidstilbudene uten å måtte bekymre oss om eventuelle nedskjæringer. Vi syns at det er helt på trynet at forslaget igjen kan stå på dagsordenen. Vi er nå redde for at låven skal enten legges ned eller at det blir for få voksne på jobb til å kunne være her med oss.

Låven har for mange av oss vært et sted hvor man kan være innenfor trygge rammer uten å ha foreldrene våre i nakken. Jeg er nå 18 år og har vært et aktivt medlem på Låven i mange år. Dette tilbudet har betydd mye for min personlige integrering og sosiale omgangskrets. Låven har vært et møtested hvor alle har blitt godtatt og akseptert uansett hvem man er. Selv om jeg og vennene mine begynner å bli noen av de eldste på klubben har vi ikke tenkt å slutte å tilbringe noe av tiden vår her helt enda. Låven er for mange ikke bare et sted å henge, men også et sted hvor man kan få hjelp til blant annet lekser, personlige problemer, oppfølging, samtaler man ikke tørr å ta med foreldre, støtte og ikke minst føler vi oss trygge på personalet. Vi syns at det er veldig synd at det nå i den senere tid har blitt færre voksne, noe som har resultert i at personalet har mindre tid til hver enkel ungdom.

Dette er noe vi ikke vil miste. Og er det ikke litt teit å dekke underskuddet fra barnevernet med å gi oss enda mindre trygghet i hverdagen? Det blir jo, som tidligere sagt, å skyte seg selv i foten. Det blir ikke mindre underskudd av den grunn, tvert imot.

Vi håper at dere vil støtte oss i denne saken og at dere står for det dere sa på møtet 3. april 2008.
Vis at vi, selv om vi er unge, kan stoler på dere. Fordi vi er vel tross alt en del av samfunnet vi også?

Iben Christine Høy
Ungdomsrepresentant på låven

You have no rights to post comments