Barn og Unge

Sinsenveien: Bystyreflertallet sviktet barna

Sinsenveien: Bystyreflertallet sviktet barnaBystyreflertallet sviktet noen av byens aller fattigste i bystyrets siste møte, og særlig sviktet de barna. Marianne Borgen ønsket umiddelbart å få flyttet de ca. 25 barna som bor i det som trolig kan beskrives som landets verste fattigdomsghetto og slum, og fremmet dette forslaget for bystyret: "Alle barnefamiliene som bor i Sinsenveien 56 - 74 gis nødvendig og umiddelbar bistand til å finne andre boliger." Som hun sa: ingen barn skal måtte bo under slike dårlige kår.

Men bystyreflertallet sviktet, med denne utrolige begrunnelsen fra Byrådet: "Erfaringer fra arbeidet med døgnovernatting og private hybelhus har vist, at det å fatte vedtak om at barnefamilier skal få fortrinnsrett til hjelp dersom de bor på steder hvor det ikke er ønskelig at barn skal bo, har bidratt til økt søkning fra barnefamilier mot steder med dårlig bomiljø. Hvorvidt dette vil gjelde også i dette tilfelle er naturligvis vanskelig å forutse, men det er viktig at det ikke iverksettes tiltak som virker mot sin hensikt, det vi si at det blir mer attraktivt, på kort sikt, å bosette seg i Sinsenveien ved gjennomføring av forslaget."

Bystyreflertallet begrenset seg til dette vedtaket "Byrådet bes følge opp bydelenes rutiner på å håndtere barnefamiliers ønske om å bytte bolig av hensyn til barnas boforhold". Så kronglete og byråkratisk vil Høyre, Fr.P, Kr.F og Venstre være i stedet for å gå rett på sak: vi vet hvem de 25 barna er, og vi legger umiddelbart opp en straksplan for å tilby alle et mer verdig botilbud.

Les fra bystyrets behandling
Les mer om slum-området i VG

Kommentarer   

#1 Katrine Mauseth Woll 01-01-2011 18:54
Utrolig dårlig begrunnelse!!!! !
#2 Lisa Johannesen 02-01-2011 19:44
Vært i området og sett i dag.Hadde hørt det var ille, men at det var så ille sjokkerte stort!Knuste vinduer,tøystyk ker og plastikksekker som ersattet dette,søppel overalt,og en barnefamilie som ble kastet ut i kulda av en gal mann,muligens far,var noe av det vi så. Ingen tvil om at folk som bor der er rammet av dyp krise og trenger hjelp, fort!
#3 Bente Eck 02-01-2011 21:36
Takk for linken Ivar. Hadde bare mange flere politikere vært opptatt av de svakestes rettigheter.
#4 Anniken Hauglie 02-01-2011 22:17
Nå kan man vel ikke påstå at bydel Bjerke ikke gjør noe i sinsenvn. De - og Oslos sosialtjeneste for øvrig - jobber mye med slike problemstilling er. Egne boopffølgere som bistår er ett eks. Noen har også takket nei til å flytte derfra. Og bydelen - eller bystyret - kan ikke si opp avtaler folk har inngått på egen hånd eller vedta at folk skal flytte. Men sørge for hjelp og oppfølging av de som bor der, tett kontakt med gårdeieier er noe av det kommunen kan gjøre, og gjør.
#5 Tone Margit Bjåland 02-01-2011 22:18
Bra Marianne!
Du står på for borna. Lytt til Marianne, ho veit kva ho snakkar om!
#6 Marianne Borgen 02-01-2011 22:19
det er riktig som Byråden sier at det gjøres mye bra jobbing fra bydelens side. for meg er det likevel slik at så lenge det bor barn under slike forhold så må vi og kan vi gjøre mer!!
#7 Sissel Sypriansen 04-01-2011 12:06
Frp liker ikke byråkrati, men her som så ofte før når de er i posisjon, møter de seg sjøl i døra...

You have no rights to post comments