Barn og Unge

Utdanningsforbundet: Støtter forslag vedrørende lederkontrakter

Utdanningsforbundet: Støtter mitt forslag vedrørende lederkontrakte

"Ser man på resultatutviklingen i Oslo-skolen, er det en kjensgjerning at man er langt unna å nå de målene bystyret setter. Da er det etter vårt syn også betimelig å se på styringen av skolene, inkludert rektorkontraktene.

I veiledningen til Oslo kommunes malverk for lederkontrakter står følgende:

"Resultatmålene med måltall og indikatorer vil være utgangspunkt for vurdering av underordnet leders personlige innsats for neste periode. Målene må være utfordrende og realistiske på noen utvalgte og strategisk viktige områder."

Utformingen av lederkontraktene i Utdanningsetaten har mål som ikke kan sies å være i overensstemmelse med dette. Utdanningsforbundet Oslo mener det er behov for en evaluering og gjennomgang av etatens utforming og praksis ved bruk av rektorkontraktene uavhengig av den gjennomgangen byrådsavdelingen for finans har varslet. Organisasjonene i Utdanningsetaten må tas med i arbeidet."

Både Utdanningsforbundet i Oslo og Skolelederforbundet i Oslo støtter det forslag Gulay Kutal og jeg har fremmet, og som ligger til behandling i bystyret:

1. Byrådet legger fram sak for bystyret om lederkontrakter og lederevalueringer i Utdanningsetaten.

2. I påvente av en bystyrebehandling stilles systemet med lederkontrakter og lederevalueringer i Utdanningsetaten i bero.

You have no rights to post comments