Barn og Unge

Fronter i Oslo-skolen: Foreldre, elever og lærere må leve med det i ytterligere 2 år!

Fronter i Oslo-skolen: Foreldre, elever og lærere må leve med det i ytterligere 2 år!

"Kjære Oslo kommune. Kan dere være så snill å slutte å bruke møkkaprogrammet Fronter?" var Ragnhild Aasen Jacobsen  - med barn i Osloskolen - sitt utbrudd på Facebook forleden dag. Og hun utdypet: "Det er bare et ufattlige ulogisk grensesnitt som over hodet ikke er intiuitvt, så de fleste orker ikke bruke det selv om vi egentlig bør for å følge med på barnas skolehverdag."

Jeg tok opp saken med Byrådet, og her er Byrådets svar:

"Utdanningsetaten er godt kjent med de ulike brukergruppenes erfaringer med Fronter gjennom blant annet:

‐ Egne oppfølgingsmøter med Elevorganisasjonen i Oslo

‐ Fokusgruppe for foresatte og elever gjennomført av Ipsos MMI

‐ Samlinger og workshops med administratorer på de enkelte skolene

‐ Konferanse knyttet til bruk av Fronter og andre digitale verktøy for lærere i Osloskolen

Det er viktig å understreke at dagens løsning ble etablert for 10 år siden. Det betyr at dagens løsning har svakheter som vil bli tatt hensyn til i anskaffelsen av en ny læringsplattform. Innspill fra ulike brukergrupper, samt annen dokumentasjon, danner grunnlag for møter og samarbeid med leverandøren om forbedringer og eventuelle endringer i dagens løsning.Utdanningsetaten har igangsatt anskaffelser av nye IKT-løsninger for Osloskolen. Det tar nødvendigvis noe tid å gjennomføre anskaffelser av nye løsninger, samt implementering av disse.

Utdanningsetaten har planlagt at de skal være klare til skolestart 2015. Frem til de nye løsninger er på plass, vil aktuelle endringer som ligger innenfor dagens avtale bli gjennomført. I tillegg vil det være løpende oppfølging og skolering av ulike brukergrupper knyttet til bruk av løsningen."

Puh. Ingen skal si at Byrådet akkurat har ekspress-fart i å rydde opp i forhold som foreldre, elever og lærere fortviler over hver eneste dag.

Kommentarer   

#1 Nils K Rise 08-11-2013 08:40
Hei Ivar
Jeg er virkelig glad for at byrådet her tar seg tid ved anskaffelse av nytt IKT-verktøy for Osloskolen. Spesielt med tanke på alle de feilinnkjøp som har skjedd opp gjennom årene i Oslo kommune. Heldigvis har kommunen lært etter hvert, lager klare kravspesifikasj oner, ser på alle eventualiteter, gjør nøye vurdering (av fagfolk og brukere, som nevnt i bloggen) før ny anskaffelse gjennomføres. Heldigvis!Ny anskaffelse skal og fungere opp mot den nye IKT-plattformen for Oslo kommune. Og imellomtiden er de villige til å møte de utfordringer som finnes i Fronter, og løse de så langt det er mulig.
Jeg venter gjerne til skolestart 2015 for å få et verktøy som virker!
Hilsen pappa til 6-klassing, (og daglig bruker/avhengig av andre av kommunens IKT-verktøy).
#2 Petter G 10-11-2013 22:57
Hei godt det er fler enn meg som vil ha utskiftinger på IKT siden i osloskolen. Har tildligere jobbet i Akershus hvor It's-Learning brukes, og var også administrator for nevnte LMS-platform. De verktøyene som i dag er i fronter er tidkrevende og utrolig lite smidige i forhold til pedagogisk bruk. ITSL som jeg da har jobbet med i noen år før jeg kom til Osloskolen var veldig lydhøre hvis noen hadde et ønske om fornuftige pedagogiske verktøy og komunikasjonsøs nker med elever. Forandringer og tillegg kom fortløpende som de ble utviklet, og plattformen har et grensesnitt som var veldig lik oppbyggingen rundt windows XP som flesteparten hadde brukt før. Intuitiv er den i tillegg til at man kan flytte rundt på ting som man gjorde i starten på facebook, så brukertilpasnin ga gjorde den mest mulig ok og brukervennelig.

Så hvis kommunen vil bruke 1-2 år på å rulle ut ny LMS så er nok det også en fornuftig plan i forhold til at det er drøyt 100 000+ brukere på systemet som skal inn, så Oslo kommune vil nok kjøre egen server for å ikke knekke nettverket i bergen eller nederland etter som hvilke leverandør de velger

You have no rights to post comments