Barn og Unge

Fronter i Oslo-skolen: Foreldre, elever og lærere må leve med det i ytterligere 2 år!

Fronter i Oslo-skolen: Foreldre, elever og lærere må leve med det i ytterligere 2 år!

"Kjære Oslo kommune. Kan dere være så snill å slutte å bruke møkkaprogrammet Fronter?" var Ragnhild Aasen Jacobsen  - med barn i Osloskolen - sitt utbrudd på Facebook forleden dag. Og hun utdypet: "Det er bare et ufattlige ulogisk grensesnitt som over hodet ikke er intiuitvt, så de fleste orker ikke bruke det selv om vi egentlig bør for å følge med på barnas skolehverdag."

Jeg tok opp saken med Byrådet, og her er Byrådets svar:

"Utdanningsetaten er godt kjent med de ulike brukergruppenes erfaringer med Fronter gjennom blant annet:

‐ Egne oppfølgingsmøter med Elevorganisasjonen i Oslo

‐ Fokusgruppe for foresatte og elever gjennomført av Ipsos MMI

‐ Samlinger og workshops med administratorer på de enkelte skolene

‐ Konferanse knyttet til bruk av Fronter og andre digitale verktøy for lærere i Osloskolen

Det er viktig å understreke at dagens løsning ble etablert for 10 år siden. Det betyr at dagens løsning har svakheter som vil bli tatt hensyn til i anskaffelsen av en ny læringsplattform. Innspill fra ulike brukergrupper, samt annen dokumentasjon, danner grunnlag for møter og samarbeid med leverandøren om forbedringer og eventuelle endringer i dagens løsning.Utdanningsetaten har igangsatt anskaffelser av nye IKT-løsninger for Osloskolen. Det tar nødvendigvis noe tid å gjennomføre anskaffelser av nye løsninger, samt implementering av disse.

Utdanningsetaten har planlagt at de skal være klare til skolestart 2015. Frem til de nye løsninger er på plass, vil aktuelle endringer som ligger innenfor dagens avtale bli gjennomført. I tillegg vil det være løpende oppfølging og skolering av ulike brukergrupper knyttet til bruk av løsningen."

Puh. Ingen skal si at Byrådet akkurat har ekspress-fart i å rydde opp i forhold som foreldre, elever og lærere fortviler over hver eneste dag.