Barn og Unge

Gode rutiner for å innhente barn på rømmen som er under barnevernets omsorg

Gode rutiner for å innhente barn på rømmen som er under barnevernets omsorg

Stadig flere barn bortføres fra hovedstaden. Mange er ofre for menneskehandel, mener Redd Barna. Oslo-politiet forteller til Dagbladet at "noen rømmer fra barnevernsinstitusjoner og fosterhjem", og det betyr at dette er barn hvor Oslo kommune har overtatt omsorgen for barnet.

Jeg har bedt Byrådet orientere bystyret og svare på:

Hvilke system har barnevern og fosterhjem for leting og innhenting, hvor mange dette gjelder for et år, og resultatet?

Hvilke rutiner har Oslo-politiet der barn forsvinner, hvor mange meldinger er det pr. år, hvor forsvinner de fra og hvor mange finner de igjen?

Nå foreligger Byrådet svar. Følg linken nedenfor, og kom gjerne med kommentarer og innspill.

Kommentarer   

#1 Gry Christin Sjue 09-01-2014 05:59
Hva med barna som blir borte i ukesvis fra barnevernets omsorg på institusjon? Noen blir ikke engang meldt savnet savnet av barnevernet eller foreldrene. Var en gang i kontakt med en som hadde rømt fra en institusjon, og jeg gikk ned til barnevernsvakte n og spurte om råd, men blei igrunnen avvist av ulike grunner. Jenta var ikke meldt savnet. Jeg skaffet jenta en omgangskrets eller hva jeg skal kalle det av profesjonelle (b.la en lærer og en miljøarbeider ved en Oslo skole).

Litt mer som skjedde rundt jenta, men av hensyn til alle impliserte så skriver jeg ikke det her. Det tok ca 2-3 uker før jenta blei hentet av politiet etter en anonym telefon. Jenta kom tilbake til institusjonen og etter alt jeg vet i dag, så har hun mot alle odds det godt. Denne jenta har Oslo kommune ansvaret for, og hun er plassert på en institusjon utenfor Oslo. Hun hadde i lang tid kontakt med miljøarbeideren etter dette. Har sett henne ett par ganger etter dette, og da var hun ikke på rømmen. Takker, for at hun greide seg så greit, men kan ikke akkurat takke Oslo kommune og barnevernsvakte n for det. Før jeg møtte henne, så hadde hun vært på rømmen i ca 1 mnd. Veit at hun hadde telefonisk kontakt med foreldrene under denne tiden, men var ikke på besøk hos dem i frykt for at barnevernet skulle finne henne.

Hva er som får ungdom på rømmen til å frykte barnevernet, politiet etc? Hva er det de flykter i fra? Noen savner familien sin så mye, og blir delvis nektet å ha kontakt med dem. Hvordan blir dette ivaretatt?

You have no rights to post comments