Barn og Unge

Midtstuen skole: Rektor svarer på kritikken

Midtstuen skole: Rektor svarer på kritikken

Rektor Sissel Følling Eilertsen ved Midtstuen skole svarer på mitt kritiske bloggoppslag på mandag. Et - av flere - spørsmål jeg stillte var:

"Er det slik at Midtstuen skole og andre ungdomsskoler i Oslo ikke behøver å følge gratisprinsippet når det gjelder undervisningen i valgfag? Er det holdbart at skoleelever som ikke har råd til eller ikke har ønske om medlemskap i lokale klubber, mottar et kvalitativt dårligere valgfagtilbud enn sine medelever?"

Til dette svarer rektor:

"Midtstuen skole har tilbudt fysisk aktivitet og helse (FAH) som ett av fem valgfag.Valgfaget ble etablert i samarbeid med lokale idrettslag og klubber. Interessen for dette valgfaget var svært stor, men vi var ikke tydelige nok på premissene for idrettslagene ved oppstart. Dette førte dessverre til problematiske forhold knyttet til treningsavgift og ansettelser, slik du påpeker. Skolen har ansatt godt kvalifiserte lærere tilknyttet blant annet Heming for å sikre best mulig kvalitet i undervisningen. De 90 minuttene elevene har valgfag, er betalt av skolen og ikke elevenes foreldre. Elevene tilknyttet klubb kan velge å fortsette treningen etter skoletid, mot betaling."

Les rektors øvrige kommentarer til mitt blogginnlegg nederst her.