Barn og Unge

Helsesøster Solveig Ude: Lytteposten

Helsesøster Solveig Ude: Lytteposten

Oslos helsesøstre er en særs viktig lyttepost for barna.

Solveig Ude, helsesøster i Alna bydel, har blitt truet med drap og advokater. Ærligheten har sin pris. Det ble ikke gjort alvor av truslene.

- Når foreldrene reagerer med sinne vet jeg at jeg har pirket borti en nerve. Jeg er på lag med de svakeste. Hvis du skaper en relasjon, kan du ta opp det meste.

Gjennom 30 år som helsesøster på Oslos østkant har Solveig Ude meldt over 250 bekymringsmeldinger til barnevernet.

Les tidsskriftet Fontenes portrettintervju.

Og selv vil jeg også legge til at jeg er glad for at bystyreflertallet forleden ga følgende pålegg til Byrådet: "Bystyret ber byrådet legge frem en byrådssak med forslag til bemanningsnorm for skolehelsetjenesten i Oslo i grunnskolen og videregående skole."

Kommentarer   

+2 #1 Eva Annie Røberg 16-04-2014 06:56
Noen nerver som pirkes borti kan jo være oppstått av ting som ikke er relatert til hjemmet.. F.eks kan mennesker som har slitt med nav overføre de negative følelsene til kontakten med helsesøstre..
+3 #2 Kjerringa med bokstaven. 16-04-2014 07:42
Jeg kan gi deg mange, mange grunner til at foreldre blir sinte, det trenger overhode ikke ha noe med å ha pirket borti en nerve å gjøre. Falske anklager er bare én ting. Makan til arroganse! Slike mennesker burde ikke ha lov til å være i slike stillinger, men man vet jo hvilke mennesker som ofte søker seg til slike type jobber.
+3 #3 tone 16-04-2014 09:32
Ja ok hvis en far kommer på skolen for å hente barnet sitt, å blir beskyldt for eksempel incest. Skal da faren le da eller? Herregud at folk eller foreldre kan ikke få lov til å reagere nå lengre.
0 #4 Øystein Gudim 16-04-2014 11:30
Bra med helsesøstre som gjør jobben sin. Det er ofte barnas problemer ikke blir sett. Selv om det kan forekomme feilaktige meldinger til barnevernet er det oftere motsatt problem. Barnevernet burde ofte vært koblet inn tidligere og skulle hatt bedre ressurser til å gkøre en god jobb.

Legg til kommentar