Barn og Unge

Oslo-barnevernet: – Lykkes bedre når vi hører på ungdommene

Oslo-barnevernet: – Lykkes bedre når vi hører på ungdommene

Det skjer spennende ting i Oslo-barnevernet.

Avdelingsdirektør Kjetil Ostling i Barne- og familieetaten i Oslo lar brukerundersøkelser og ungdomspanel påvirke kursen for hvordan han styrer barneverns-avdelingen. Siden han ble avdelingsdirektør i 2011 har Ostling jobbet for å bruke brukermedvirkning til å heve kvaliteten i barnevernsavdelingen. Til tross for at Norge har forpliktet seg til en lang rekke internasjonale konvensjoner, og medvirkning er omtalt i barnevernsloven, er få konkrete tiltak beskrevet.

– Vi ønsker å være offensive, og se om vi kan gjøre mer enn et minimum. Vi har innført en egen strategi for medvirkning, tre årlige brukerundersøkelser. Og vi har innført et barne- og ungdomspanel. Ingenting av dette er lovfestet noe sted, men det er noe vi ønsker å gjennomføre for å gi lovbestemmelsene innhold. Jeg intensiverte arbeidet i 2014 – da var målet en egen strategi for medvirkning, der den større innsatsen var å sikre god kvalitet i tjenestene. Vi har utarbeidet noe vi kaller plattform for strategisk ledelse av kvalitet, sier Ostling til tidsskriftet Fontene.

Dette heier jeg på!

Kommentarer   

#1 Hans Utstøl 29-10-2016 15:19
Men det er jo ganske UTROLIG at dere i BV. ikke har oppdaget dette før!!! Det har jo bare vært LÅVPÅLAKT I 25 år OG SNAKKET OM I ? antal år
#2 Inga Marte Thorkildsen 29-10-2016 15:36
Jeg er stolt av Kjetil Andreas Ostling , og arbeidet han står i spissen for. Dette skal vi utvikle videre, og vi skal samarbeide mye tettere med barn og unge enn hva som har vært vanlig.
+1 #3 Marit Isaksen 29-10-2016 15:40
Fint hvis både foreldre, barn og tenåringer har blitt tatt med på brukerundersøke lser.. Alle som arbeider med barn og unge bør høre på alle parter, følge lovverket, tenke på barns rettigheter til å bli hørt, samt menneskerettigh etene til både barn, unge og foreldrene til disse barna i dette bv-systemet. Flott med brukermedvirkni ng og at deres mening/syn/ønsk er blir tatt på alvor... Slik er det jo ikke i dag..Bare et gratis tips til ansatte i bv dere er på rett vei, men laaaaaangt igjen...
#4 Ken Joar Olsen 13-11-2016 18:28
Til Inga Marte Thorkildsen,må jeg bare spørre deg om hva du syntes om Ivar sitt innlegg vedrørende kontroll med barnevernet?
Kan for god ordens skyld, linke til det svaret han fikk fra helsetilsynet.
Mvh Ken Joar Olsen

You have no rights to post comments