Barn og Unge

Oppsal: Politiskyteøvelser med barnehager som nærmeste nabo

Oppsal: Politiskyteøvelser med barnehager som nærmeste nabo

I morgen kan barn på to barnehager på Oppsal få ubehagelige opplevelser de burde vært skjermet for.  

Som en av foreldrene skriver i en henvendelse til Oslopolitiet:

"Jeg er mor til et barn som går på Lillejordet barnehage ved Oppsalhjemmet. Dette er en av to barnehager som er direkte naboer til de bevæpnede øvelsene politiet holder i og utenfor Oppsalhjemmet. Den første øvelsen som er varslet skal skje på tirsdag, i tillegg til de åtte andre øvelsene som er planlagt.

Jeg forstår at Oppsalhjemmet er et velegnet sted for politiet å øve seg på skytevåpen. Området utenfor derimot, er det ikke.  

Jeg ser to problemer med å ha bevæpnede øvelser i nærheten av barnehager:  

- Små barn skjønner ikke hva en øvelse er.

- De skal heller ikke trenge å bli introdusert for hva et våpen er for noe ennå.  

Noen barn kan også ha andre bakgrunner enn hva vi tar for gitt. Hva om noen av barna i Lillejordet eller Rønningjordet barnehage har flyktet fra krig?  

Det må jo gå an å gjennomføre slike øvelser etter barnehagens åpningstid?  

Jeg ber om forståelse for at dette kan være skremmende for barn og voksne, og håper politiet vil finne et annet sted eller tid for slike øvelser i framtiden."

Kommentarer   

-2 #1 Christian Sæle 31-10-2016 09:23
Ka med å flytte sånne øvelser inndørs eller vekk fra allmennheten??
0 #2 Vigdis Engen Holmstad 31-10-2016 09:30
Hvorfor ?????? Det er da så mange områder uten barnehager.
0 #3 Bent Ording 31-10-2016 09:31
Hvis noen av barna har opplevelser med krig må dette tas seriøst. Da må det forberedes på det som skal skje. Ellers er det jo flott at barn får se militære og politiøvelser.
+4 #4 Atle Røthe 31-10-2016 09:49
Hvorfor kan ikke politiet og barnehagene samarbeide om en utflukt akkurat denne dagen? Oslopolitiet er flinke til å arrangere utflukter med barn.
0 #5 Robert Fagerheim 31-10-2016 10:54
ser ikke problemet her. politi må øve og barna må i barnehagen. om barnehagen snakker med barna om hva som skal skje så er det ikke noe problem og at barn lærer at våpen er farlig må da være en bra ting. er selv vokst opp med våpen i hus og har ikke tatt skade av det men har fått respekt for våpen og vet hva som kan skje når feil personer holder et våpen
+1 #6 Veronica Amalie Rusdal 31-10-2016 12:57
Svert ubetenksomt valg fra politiets side. Forstår at politiet bør trene med våpen, men barn har på ingen måte behov for denne opplæringen.
+1 #7 Mai-Britt E.Sandanger 31-10-2016 13:59
Enig i at politiet burde flytte øvelsen til et område et stykke i fra barnehagene. Eller, om dette er umulig, først gå til de berørte barnehagen og vise frem bilder og fortelle at nå skal politiet "leke" for å øve seg på å finne "skurker".... Om barna blir godt informerte, så syntes de kanskje dette er spennende å overvære.
+1 #8 Margaret Ulstrup Simonsen 31-10-2016 14:41
Dette høres ikke bra ut. Det må da finnes mer egnede steder å ha skyteøvelse?

Legg til kommentar