Barn og Unge

Inga Marte Thorkildsen: Vi sender ikke bevæpnet og uniformert politi etter småunger

Inga Marte Thorkildsen: Vi sender ikke bevæpnet og uniformert politi etter småunger

En tydelig byråd Inga Marte Thorkildsen:

"Nok en gang har politiet twitra om hendelser på skoler der det er snakk om små barn i krise. De bruker ord som «gjerningsperson» og «mistenkte», og sender av gårde uniformert og bevæpnet politi - noe som selvfølgelig skremmer vannet av både unger, foreldre og ansatte. Ting kommer ut av kontroll, og det er politiets framferd som forårsaker det.

Jeg er dypt bekymra over at det er barn i våre skoler som har det så vanskelig at de går løs på andre barn og voksne, og at vi ikke klarer å hjelpe dem. Vi må finne nye måter å gjøre dette på, ikke minst må vi snakke med barna sjøl for å finne ut av hva det er som skjer og hvorfor ting noen ganger går helt over styr. Disse barna har det jo veldig vondt, det må vi aldri glemme. Det betyr ikke at de ikke må stoppes når de mister kontrollen over seg selv, for det må de! Men vi sender altså ikke bevæpnet og uniformert politi etter småunger. Det burde egentlig være unødvendig å si.

Jeg kommer til å ta opp politiets twitring og utrykninger med politiledelsen. Politiet skal skape trygghet, ikke motsatt. Vi må klare å utvikle fornuftige måter å samarbeide på, som gjenoppretter tilliten i befolkninga."

Kommentarer   

0 #1 Tove Birkeli 04-04-2019 09:39
Jeg jobber på en barneskole og ser daglig barn og voksne som blir slått, sparket, bitt og kastet ting, steiner og pinner på.
Jeg deler bekymringen til Thorkildsen ifht. at det ikke er noe bedre alternativ for de barna som har det så vanskelig at de utagerer på slike måter. Dette er et stort samfunnsproblem . Disse barna skal etter hvert blir eldre og de skal fungere i vårt samfunn som ansvarlige ungdom og voksne. Jeg mener rett og slett at dette er en krise som politikerne er nødt til å ta tak i. Det er vel ingen andre institusjoner enn en skole, der menneskene i den må finne seg i så mye vold. Sånn skal det IKKE være!
At politet twitrer om en hendelse uten å ha alle fakta på plass, er heller ikke bra. Det skapes mange unødvendige bekymringer hos alle parter, og hos noen også angst.
Jeg håper politet tar Thorkilsens henvendelse på alvor og ser på andre måter å informere om.
Samtidig er det uhyre viktig at det ikke er det som blir det mest bekymringsfulle her, men at vold i skolen blir hovedtemaet. Det går utover så mange andre, og vi må snart begynne å se konsekvensene dette har for alle de elevene som daglig ser og opplever volden. Mange voksne som jobber i skolen blir slitne og utbrente, og med de ringvirkningene det får.
Det må gjøres noe med dette, og jeg tror vi må se på hvordan barn som har det vanskeligst, best kan hjelpes og ivaretas. Er det på de vanlige skolene?
+7 #2 Tom Venster 04-04-2019 14:25
Dette er noe av det dummeste jeg har lest i hele mitt liv. Politiet skal ikke bære våpen fordi "ungene" er under den kriminelle lavalder? Det hjelper vel fint lite hvis en av disse har kniv eller et annet våpen og bruker dette til å angripe noen. Skal de likevel behandles med silkehansker og som om de har gjort ingenting galt? Dette er jo ren komedie.
+2 #3 Geir Olav Drabløs 05-04-2019 08:07
‘‘De bruker ord som «gjerningsperso n» og «mistenkte», og sender av gårde uniformert og bevæpnet politi’’. Ja, hvorfor skulle de ikke det? Ordene er riktig brukt og uniformert og bevæpnet politi er ikke skummelt, de er der for å beskytte oss. Vi er ikke redd for politiet, vi er glade i politiet. SV er her ute på stemme-fiske, samtidig som de ødelegger barnas mulighet til å lære noe; 'at det finnes grenser en ikke overskrider'. Dette burde alle som har barn vite.
+1 #4 Ada R Jynge 07-04-2019 19:41
Vi må ha nok ressurser og riktig kompetanse, ja.
Men hva gjør vi med innholdet i skolen?
Hva har gjort at stadig flere lærere opplever barn som utagerer og ikke mestrer hverken fag eller sosialt samspill i skolen?
Det at gaffel blir våpen og barn blir gjerningsperson viset med all tydelighet at politiet ikke er løsningen.
Vår arbeidsgiver har ansvar: vi fyller voldsskjema og rapporterer inn, de heldigste får veiledning, ofte lenge etter at vanskene framtrer, familier flytter når de opplever press, det opprettes flere skjermingstilta k, flere barn har 1:1 voksendekni g deler eller hele dagen (eller burde hatt det), kostbare tiltak uten at skolen får noe ekstra økonomisk kompensasjon.
Men tankskipet har tenkt å fortsette i samme retning?
+1 #5 Aksel F. 10-07-2019 09:03
Det er ikke så mange ti-år siden vi hadde en meget enkel regel for barn i Norge; er de gamle nok til å bryte loven, så er de gamle nok til å betale for det.

Hvis en 12-åring er gammel nok til å rane folk på åpen gate, så er han mer enn gammel nok til å tilbringe resten av tenårene bak lås og slå. Rett skal være rett. Man blir så lei disse silkeputene som skal plasseres under og rundt alle drittunger som ikke har lært og oppføre seg. Når jeg var ung brukte foreldrene bjørkeriset på ungene. Og det fungerer, du har ikke mye lyst til å finne på mer faanskap etter noen raske rapp med et bjørkeris over en bar rumpe. Det er problemet nå om dagen, foreldre tror de skal være venner med barna sine. Hvis du er venn med ungene dine, så gjør du en elendig jobb som forelder. Deres jobb er å gjøre folk av barna, ikke skjemme de bort.

Legg til kommentar