Barn og Unge

Barnehagebehovsplan ute på høring

Barnehagebehovsplan ute på høring

Byrådet har sendt utkast til Barnehagebehovsplan for 2021-2030 ut på høring. Barnehagebehovsplanen forventes vedtatt av bystyret i desember 2021 i forbindelse med behandlingen av budsjett for 2022.

Barnehagebehovsplanen inneholder en generell del som beskriver dagens situasjon for byen som helhet og overordnede prinsipper og rammebetingelser for kapasitetsplanleggingen, som blant annet mål om dekningsgrad, strategiske grep for en bedre fordeling av kapasiteten, etablering av barnehager i kommunal og privat regi, byggenes betydning for kvaliteten i barnehagen og hvordan planen kan bidra til sosial utjevning osv.

I planen vil det være en beskrivelse av kapasitetssituasjonen i den enkelte bydel hvor også konkrete kapasitetstiltak i bydelen framkommer. Planen vil i hovedsak være begrenset til det som gjelder barnehagekapasitet. De kvalitetsmessige aspektene og innholdet i barnehagene vil omtales der det er relevant for planleggingen av nye barnehager og dimensjoneringen i de enkelte bydelene. Høringsfrist: 20. september 2021. Høringssvar sendes til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bruk denne muligheten til å påvirke!

You have no rights to post comments