Brukervalg og valgfrihet

Fr.P-styrt eldreomsorg: Ustabile hjemmetjenester

Fr.P-styrt eldreomsorg: Ustabile hjemmetjenesterÅse Løkser (90) fortviler. Hun må gå en måned uten hjemmehjelp. Bydel Nordre Aker har ikke nok folk på jobb, og da er Løkser en av dem som bli "nedprioritert". – Jeg synes dette er helt forferdelig! sier Åse Løkser. I forrige uke opplevde 90-åringen at hjemmetjenesten avlyste sitt besøk rett før de skulle komme og hjelpe henne med rengjøringen onsdag morgen. Grefsen-kvinnen fortviler over forklaringen: – De sa at på grunn av bydelens økonomi har ikke hjemmetjenesten lov til å leie inn vikarer for å dekke fravær. De får ikke lov!

Hjemmesykepleien i bydel Nordstrand kommer til stadighet for sent. En pleietrengende kvinne har ofte måttet ligge i sengen og vente på morgenstell.

- Jeg trenger hjelp til å komme ut av senga fordi jeg er spastisk i det ene beinet. Jeg er lam i venstre side og må følges på do fordi jeg er så ustø, forteller Liv Berit Andersen. Hun er helt avhengig av hjelp fra hjemmesykepleien i Bydel Nordstrand. Avtalen er at hjemmesykepleien skal komme mellom halv ni og ni på morgenen. Og mandag forrige uke toppet det seg virkelig for kvinnen. - Da kom de 14.00. Før de kom fikk jeg to anfall fordi jeg ikke hadde tatt medisiner. Jeg kan i verste fall få serieanfall, som kan gå videre inn i noe som heter status epilepticus. Det er koma, og det kan man dø av, forteller Andersen.

Ansvarlig byråd er Fr.P.s Jøran Kallmyr, men hans hovedfokus er ikke først og fremst gode offentlige tjenester, men valgfrihet for de få.Les mer om situasjonen i bydel Nordre Aker
Les mer om situasjonen i bydel Nordstrand