Brukervalg og valgfrihet

Orker ikke mer hjemmehjelp

Orker ikke mer hjemmehjelp–Jeg orker ikke dette mer. I løpet av tre år har jeg hatt 18 forskjellige hjelpere på besøk, fra ti forskjellige land. Jeg er lei av å forklare hvordan støvsugeren skal brukes og hvordan de skal gjøre rent ting, sier Glenny Ager Knudsen. 83-åringen har bodd i leiligheten sin på Majorstuen i 45 år. Dårlig syn og skrale ben har gjort at hun de tre siste årene har hatt behov for hjemmetjeneste en gang i uken. I hovedsak for å få hjelp til støvsuging, gulvvask og mathandling.

Fr.Ps byrådssekretær Kai-Morten Terning skjønner ikke hvor mye stabilitet betyr for hjelpetrengende eldre. - Fra våren 2011 vil vi innføre fritt brukervalg, slik at brukerne kan velge mellom bydelens tjenester eller private leverandører, sier han til Aften. Som så ofte ellers har de fokus helt feil sted, og prioriterer slett ikke det viktigste først: skape gode, forutsigbare og stabile tjenester.

Les mer i Aften

Kommentarer   

0 #11 May Bente Lie 31-12-2009 19:31
Det må da kunne gå an å etablere fleksible ordninger med faste hjemmehjelpere. Det må være slitsomt å ha så mange å forholde seg til. Noe annet som bør vurderes er å betale omsorgslønn for pårørende som kan hjelpe de eldre
0 #12 Dag-Geir Bergsvik Knudsen 04-01-2010 18:54
Nå er det jo ikke bare slik i Oslo. I vår by, Bergen, er det samme forhold. De eldre får aldri sjanse til å bli fortrolige med hjemmehjelperne når det er slik at de alltid skal ha en ny. Dessverre har jeg sett i vårt miljø at de omtrent bare er innefor gatedøren og så ut igjen. Mens de går å signere eller skriver opp i boken, ferdig. Det hele er tragisk, snart er det vår tur livet går fort, gjør noe dere som er politikere. Får ondt i magen når jeg tenker på ensomme eldre mennesker med behov for hjelp.
0 #13 Anne Grethe Klunderud 05-01-2010 00:38
Det er litt vanskelig å se at private tjenester er løsningen her. Kanskje kan noe av svaret også ligge i at de som utfører jobben får arbeidsvilkår som gjør at de orker å stå i den.
0 #14 Dag-Geir Bergsvik Knudsen 05-01-2010 10:04
Ja Anne Grethe det tror jeg også, kanskje de også kan få litt bedre tid hos den enkelte slik at de føler at de gjør en god jobb. Det har noe med arbeidsmiljø å gjøre vil jeg tro.

Legg til kommentar