Byestetikk

Skogsskulpturpark på Ekeberg: Hva bør bystyret mene?

Skogsskulpturpark på Ekeberg: Hva bør bystyret mene?Byrådet har lagt fram forslag for bystyret om en skogsskulpturpark på Ekeberg, finansiert av Christian Ringnes.

Forslaget er omstridt.

Motstanderne er krystallklare: "Vi aksepterer ikke at Oslos politikere tar fra oss Ekebergskogen for at milliardær Christian Ringnes skal få kommersialisere området. Ekebergskogen er den siste sentrumsnære skogen Oslo har. En fredet plett, en oase, med trær, blomster og fuglekvitter. Dette må bevares."

Mens Byrådet har motsatt standpunkt: – Ekeberg er meget viktig for byens grønne profil og nærmiljøet. Dette skal ivaretas samtidig som området gjøres tilgjengelig som rekerasjonsområde for mange flere, og tilføres den attraksjonen en skulptur- og kulturminnepark er for byen, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen. Inntil 80 skulpturer skal plasseres i grøntområdet samtidig som natur og landskap skal ivaretas.  – Ekeberg skulptur- og kulturpark er en gave til Oslos befolkning fra Christian Ringnes, noe vi er svært takknemlige for, sier byråden.

Jeg er usikker på hvilket standpunkt jeg skal ta når saken behandles i bystyret. Tar gjerne i mot innspill her på siden, i kommentarfeltet under.

Les om planene på kommunens nettsider
Les byrådets forslag til avtale
Les byrådets forslag til reguleringssak

Kommentarer   

0 #71 anders arntzen 09-11-2011 12:28
Du skal altså være imot skulpturpark!

Legg til kommentar