Byestetikk

Munch

Munch- Hovedflyplassen skulle ligge på Hurum
- Operaen skulle ligge på Vestbanen

Det er så mange flyttevedtak som aldri ble realisert. Av og til har det vært klokt med en modningsprosess som har skapt nye vedtak. Operaen er vel f.eks. et slikt?

Ingen skal være i tvil om hvordan jeg stemmer i dagens bystyremøte. SV har gått til valg på at Munchmuseet skal ligge på Tøyen, 15 minutters gange fra Bjørvika, og knutepunkt for alle T-baner. Turistene finner fram til Frognerparken, Bygdøy og endog Holmenkollen. Danmarks mest besøkte kunstmuseeum ligger en times reise utenfor København.

Jeg stemmer i henhold til det jeg har lovet velgerne. Realiseringen av dette skal vi sloss for.

Men det viktigste av alt: Vi må raskt få på plass nye lokaler for Munch-samlingen. En steds-diskusjon kan ikke skygge for dette hovedmålet.

Kommentarer   

0 #21 Haakon 19-12-2011 10:44
Vel - om dette er så riktig så skjønner jeg ikke hvorfor AP sentralt tar opp saken.
0 #22 Berit Nyrud 16-03-2013 17:00
Tror nok ikke det er noe problem å finne Munch-museet på Tøyen. Det er jo mange besøkende i Botanisk Hage og museene der, og Munch-museet ligger like ved. Men den mest naturlige plasseringen, hadde vel vært Nasjonalgalleri et eller Tullinløkka. Så kunne Naturhistorisk museum overta de gamle lokalene. Og nytt veksthus har vært planlagt i 80 år. På tide at det blir realisert.

Legg til kommentar