Byestetikk

Tjuvholmen skal selvsagt være tilgjengelig hele døgnet

Tjuvholmen, selvsagt tilgjengelig hele døgnet

Tjuvholmen i Oslo er ikke for alle. Det fikk et titalls badelystne erfare onsdag kveld. Selskapet som har ansvaret for de utvendige fellesområdene, Tjuvholmen Drift, hadde plutselig innført badeforbud ytterst på holmen. De har leid inn vektere og satt opp sperrebånd. Etter klokken 20.00 skal det være fred og ro, skal folk ha fått opplyst.

Dette er helt uakseptabelt.

Nå vil bystyrepolitiker Ivar Johansen (SV) ta saken opp politisk.

- Jeg har skrevet til byrådet og bedt om svar. Min oppfatning er at hvis det her innføres ferdselsforbud, så bryter det med premissene for utbyggingen. Her skal det være fri ferdsel, og da mener jeg folk også må kunne ta seg et bad, sier jeg til Nettavisen.

I et spørsmål til byrådet peker jeg på hva som ble sagt og skrevet da utviklingen av Tjuvholmen ble behandlet politisk:

«Bydelen skal være tilgjengelig og åpen for allmennheten til alle døgnets tider», het det.

Jeg mener dette rimer dårlig med at selskapet som har ansvaret for de utvendige fellesområdene, Tjuvholmen Drift, har prøvd seg med  sperringer som nekter allmennheten tilgang til deler av Tjuvholmen mellom kl. 20.00 og 07.00.

Kommentarer   

#1 Nils Herland 26-07-2014 06:57
Det kom sperringer ytterst på tjuvholmen også igår kveld. politiet var der også sa dette var en gråsone: Privatrettslig eid, men som hytter som ligger veldig nær vannkanten kan de også hindre offentlig ferdsel ved vannlinjen... leilighetseiern e har sikkert hatt litt penger igjen til en god advokat, og gir blanke i oss som vil natt-bade.
#2 Lina Maria Karlsen 26-07-2014 08:09
Jeg syns også det er interessant at de henviser til badeplassen i skulpturparken for jeg ble selv bortvist av vektere derfra her om kvelden fordi det ikke er lov til å "oppholde seg i området" etter kl 23, kun gå gjennom.
#3 Nils Vibe 26-07-2014 08:12
I et så pent strøk kan jo allmuen simpelthen ikke bare ta seg til rette. Hva blir det neste? At folk fra Romsås lufter hunden i Frognerparken?
#4 Gunnar Pedersen 26-07-2014 08:15
Det er et boligeomraade, saa klart at det maa vaere stille etter en viss tid. Dessuten har innehaverene betalt for personvern.
#5 Bjarte Breiteig 26-07-2014 08:22
Kjempebra. Har selv nytt noen deilige sommerbad ved sukkerbiten og sett inn på sørengabadet - et forsonende element i galskapen. Viktig at disse stedene forblir alles, og alle vet at ingenting er deiligere på en het sommerdag enn en kveldsdukkert.
+1 #6 Even Skyrud 26-07-2014 08:25
Velger man å bo nært på byens fellesområder, så må man regne med dette og mer. Folk bor tett på parker og utesteder i alle sentrumnære områder. Takk for at du tar opp dette!
#7 Celia Vilde Têtu Lima 26-07-2014 13:37
Så flink du er!! Det her er dritviktig. Er i Frankrike nå, omgitt av fin skog og badeplasser i innsjøer, men må kjøre lange avstander hver dag for å komme til steder der det ikke er satt opp høye gjerder og skilt med "privat eiendom, all ferdsel forbudt". Helt absurd for meg som alltid har bodd ved og brukt Oslofjorden- og marka, helt dagligdags for franskmennene.
#8 Hanne Lyssand 26-07-2014 13:41
Jeg badet på tjuvholmen i går. Kom en stakkars vakt å jaget noen unge gutter, bortsett fra mageplaskene de tok, laget de ikke bråk i det hele tatt. De var godt oppdradd og sikkert vant til at det ikke er verd trøbbelet å krangle. Vi satt 3 gamlinger der og vi hadde alle badet etter kl 20, den meget unge vakten torde ikke si noe til oss selvsagt. Mørkt i leilighetene, ingen på verandaen. Som vi gamlingene sa til hverandre de er sikkert på hytta på Sørlandet nå om dagen. Er vel omtrent 4 uker hvert 3 år, hvor temperaturen er slik at det frister med kveldsbad og det ikke er fullt av svimaneter. Oslo er en storby, det er folk overalt. Det må du tåle så lenge folk oppfører seg. Å drikke på offentlig sted er egentlig forbudt, så der har vekterne lovverket på sin side. Men bading krever ingen tillatelser.
#9 Helle Benedicte Berg 26-07-2014 13:43
Ingen stor overraskelse, akkurat. Tipper dessverre at det er nøyaktig dette som vil skje utover på Sørenga også, etterhvert som folk flytter inn og det blir mer etablert boligområde.
#10 Hilde Wilberg 26-07-2014 13:46
enig i at dette er et område for alle, men når det er et område hvor folk også bor og sover, må man vise hensyn. Enhver som er vokst opp i urbane strøk vet dette. Det går an å dempe seg og likevel nyte sommernatten.
#11 Anders B. Aspen 26-07-2014 13:47
Allemannsretten lenge leve.
#12 Tove Røsten 26-07-2014 13:58
Takk for at du følger dette opp
#13 Åse-Kari Kobbersletten 26-07-2014 14:24
Absurd med badeforbud på et offentlig sted midt i sentrum.
Kveldsbråk er faktisk prisen å betale for å bo midt i sentrum av en by, med mindre man har råd til lydisolert bolig. Jeg tror ikke dette nabolaget har minst ressurser vedr. anskaffelse av isolerglass.
#14 Pål Rune Eikbu 26-07-2014 14:54
Hilde; da må man jo også stenge restaurantene og pubene på dette rikmannsstedet kl 2000 slik at de rikeste av de rike får sove. Hvor dumt , herlighet.
#15 Tina Johansen 26-07-2014 16:39
Hei ta deg en tur og besøk meg på Tjøme. Her har ingen av badegjestene skjønt den. Men de som bor her, holder ting vedlike, plukker opp søppel , rett å slett tar vare på naturen og miljø. De får bare kjeft og blir jaget vekk fra strenene av sommer gjestene. Grunneierne er folk fra Tjøme, men Sommer gjestene tror de er kong salmon når de kommer . Vannet er for alle.
#16 Svein Tvetmarken 26-07-2014 20:46
Hallooooo! Du flytter ikke til Aker Brygge eller Tjuvholmen dersom du forventer fullstendig ro.
#17 Nils Hovelsrud 27-07-2014 06:41
Hei Ivar
Flott at du tar tak i dette på Tjuvholmen. De har også fjernet to stiger slik at det nå et farlig å falle ut i vannet. Mine barn kommer ikke opp uten å måtte svømme 200 m!!!

Dette ble kjøpt av Selvaag med klausul at alle også ikke milionærer skal få bade og bruke området selvf når de vil som alle andre steder! De som kjøper leilighet har muligens fått feil opplysninger slik at salget har gått enklere! Jeg er glad i å fiske men de har lagt ned forbud også mot fisking!!!

Stå på her er det mange som heier på deg!!!' God sommer og god bading!!!:)

Mvh
Nils Hovelsrud
Oslo

Ps. Det er bare å flytte dersom de ikke ønsker badende og folk som fisker og koser seg på bryggene!!!!

Sendt fra min iPhone
#18 Birgit Skjæret 28-07-2014 15:53
Ved at jeg ikke bor kontinuerlig i Norge, ser jeg veldig tydelig fra gang til gang hvordan de aller rikeste stadig spiser av almenhetens tilgang til friområder langs kysten. Det er bare i Oslo, men også her i Fredrikstad ser vi hvordan luksusbygg settes opp langs vannet og stenger for utsyn. Riktignok er det en åpen havnepromenade, men krakker og hvilesteder er helt fraværende foran de rikes domene.

Rent prinippielt mener jeg at jorda skal være for alle. Den kan disponeres og dyrkes, men skal ikke være gjenstand for spekulasjon, enten det gjelder kjøp og salg eller det å bruke sin eiendomsmakt for å begrense vanlige menneskers rett til fri utfoldelse i vår felles natur.

You have no rights to post comments