Byestetikk

Oslo S: Hvile på en benk? Det er forbeholdt den som kan betale for seg

Oslo S: Hvile på en benk? Forbeholdt den som kan betale for seg

Snart må du ha råd til en spagetti bolognese for å slappe av på Norges største jernbanestasjon.

De statlige virksomhetene Jernbaneverket og Rom Eiendom tar nå i bruk såkalt fiendtlig arkitektur. Som Vårt Land så riktig skriver: "En skråstilt benk er umulig å sove på for en hjemløs. Pigger på bakken utenfor butikken gjør at det ikke er mulig for en tigger å sitte der. Offentlige sitteplasser blir byttet ut med kafeer som kun de med penger kan benytte seg av."

På Oslo S vurderer man nå å ta etter Bærum kommune, og benkene i parken utenfor Bærum rådhus (se Kai-Rune Myhrers bilde): Sefrid Line Jakobsen fra Jernbaneverket sa det rett ut til Aftenposten forleden: «Det vi nå ser på er muligheten for å sette opp armlener mellom sitteplassene slik at det ikke går an å legge seg ned der.»

Rom Eiendoms Signe Horn, som eier Oslo S, går enda lenger: «Vår erfaring med Østbanehallen som ligger vegg i vegg, er at det oppstår få uønskede episoder på området når man lar restauranter ha ansvar for plassene på fellesområdene. Derfor mener vi at det vil være hensiktsmessig å vurdere å redusere antall offentlige sitteplasser slik at vi sammen med de ulike restaurantene kan ha en bedre sosial kontroll på området.»

Jeg deler synspunktet til Vårt Land-journalisten Christian Nicolai Bjørke: " Med andre ord: De som skal kunne sette seg ned og hvile på Norges største jernbanestasjon må ha råd og lyst til å bruke 139 kroner på en spagetti bolognese eller i det minste en kopp svart kaffe til 20 kroner. Det er selvfølgelig prisverdig å ville gjøre Oslo S til et trygt sted å være, men løsningene minner sterkt om det Sigmund Freud kaller fortrengning."

Dette er en politikk for å skjule sosiale problemer, ikke løse dem. Jeg vil ikke ha en slik by, og har sendt fram spørsmål byrådet skal besvare overfor bystyret om dette temaet.

Kommentarer   

0 #21 Kjetil Korsnes 14-07-2015 04:28
Husker en gang jeg kom til Oslo (da Østbanestasjone n). Der lå en middelaldrende mann nede. Jeg betraktet dette en stund. Folk spaserte forbi. Jeg gikk bort og tok pulsen. Fant ingen. Fikk ringt sykebil. De kunne senere si at han hadde vært død en stund (hjerte). Dette er skrekkelig. I min ungdom reiste jeg mye. Jeg kom til jernbanestasjon er ofte kl. 04 på morgenen. Kunne ikke reise videre før senere på morgenen. Godt å strekke på beina da. Hva er dette for noe tøys!
0 #22 Øystein Moe 14-07-2015 08:07
Legg merke til Bildet .Hvor er logikken .Hvis de hadde Laget Armlener på Enden av benken ja det hadde kanskje vært logisk ,men midt på er helt fullstendig hull i hodet .Og det er ett tydelig signal her skal ingen legge seg ned å hvile ,og er du ikke A 4 hold hjemme ikke vis deg i vår Perfekte A 4 by så vi kan Skjemmes av deg .Vi vet att det finnes Både Narkomane ,og Tiggere ,Men er de Ute av syne er de ute av sinn og vi slipper å bry oss .Dette er Bare Stygg opførsel . Og ett lite Apropo som ike Handler om Akkurat denne saken ,men som Handler om Rom Eiendom . Thore F Haagensen Har forsøkt å ta vare på og drive Sander mosen Stasjon som ett kultursted . Nå kaster Rom Eiendom Thore På gata og River Bygningene .Og bygger Dyre Utleieboliger ,og Parkeringsplass . Men Toget skal fortsatt ike stoppe på stasjonen .Du må Betale dyrt for å leie der ,og gå en halvtime til snippen eller tre kvarter ned til maridalsveien for å få bus eller tog ,men boliger skal rom Eiendom ha .Kultur er Tydeligvis Noe Dritt ,og Kaste Folk på Gata ,Pine de Med Spikermatte Lignende Metallplater og Armlener på Ulogiske Steder på Benker Ja det vil de Ha . Å vise Menneskelig Het mot Folk som Har fått seg en knekk i Livet ,det vet de ikke hva er
0 #23 Stephanie CF 14-07-2015 13:21
Er det virkelig såååå ille? Synes det er helt greit jeg. Lenge siden jeg har kunnet sitte på en benk med dattera mi og spise en is, for det ligger som regel noen og sover på de.
0 #24 Sarah Christin 14-07-2015 13:24
0 #25 Hans 15-07-2015 11:18
Den som sover,synder ikke.Hvem er det som går rundt i byen etter kl 01.00 om natta og vekker opp folk som sover?Politiet? Vektere? Har hørt om folk som kjøper dagskort og bare sitter i en vogn og sover,siden de ble vekket der de sov.Er det ikke godt at noen plukker aviser og flasker så vi andre kan få mindre søppel rundt oss? Kanskje jeg skal dra inn til oslo for å få meg en kopp og tigge jeg også?Nå er grensen satt til 60 000 per år,det skulle bli 250 kr dagen det.Er det mulig å tigge så mye?

Legg til kommentar