Byestetikk

Plan- og bygningsetaten trapper opp mot ulovlig reklame i sentrum

Plan- og bygningsetaten trapper opp mot ulovlig reklame i sentrum

Fjern ulovlig digital reklame innen utgangen av juni: Hvis ikke får dere 20.000 i tvangsmulkt, er den tydelige beskjed til Sport Outlet Karl Johan.

En rekke gårdeiere i Oslo sentrum har ulovlig satt opp store reklameskjermer med bevegelig tekst og bilder. På mitt initiativ aksjonerte Plan- og bygningsetaten for et år siden med pålegg om fjerning av den ulovlige reklamen. Og jeg utfordret alle om å melde fra til etaten om ulovlig reklame. Det er bra at flere fulgte oppfordringen.

I vedtaket vedrørende Karl Johansgata 25 heter det blant annet:

"Pålegg om retting og vedtak om tvangsmulkt.

Dere må fjerne de digitale skjermene med reklame i Karl Johans gate 25.

Plan- og bygningsetaten viser til varselet vi sendte 21.04.2020, og til e-post fra Tor-Andre Skeie av 31.03.2020 der han redegjør for at skjermene vil bli demontert i løpet av april eller mai. Vi har ikke mottatt tilbakemelding på at skjermene med reklame er fjernet. For å sikre fremdrift i saken går vi derfor videre med et pålegg.

Vedtak om pålegg og tvangsmulkt

Plan- og bygningsetaten pålegger dere å fjerne seks digitale skjermer med reklame innen 30.06.2020. Dette er hjemlet i plan- og bygningsloven § 32-3.

Vi vedtar samtidig en tvangsmulkt på kr 20 000 som dere må betale hvis dere ikke fjerner de digitale skjermene innen fristen."

Dette er bra! Slik reklame framstår som utidig forsøpling av det offentlige byrom. Kjenner du til tilsvarende reklame? Send tips tilDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med nødvendige opplysninger og gjerne bilde.

You have no rights to post comments