Eldreomsorg

85-åring med betydelige helseproblemer skrives ut fra sykehjem

Med magesår, svakt hjerte og til dels omfattende psykiske problemer ble Eddy Enger (85) mandag sendt hjem fra Smestad sykehjem i Oslo. Kommunen mener Eddy kan ta vare på seg selv. Etter at Engers kone døde for to år siden, er enkemannens helse blitt stadig dårligere. Det siste halve året er han flere ganger blitt innlagt på Diakonhjemmet sykehus i Oslo med blodmangel, blødende magesår og akutt hjerteinfarkt. I et brev Engers fastlege sendte til sykehjemmet for to uker siden, heter det: «Enger er meget gammel, og man kan ikke forvente noen bedring i situasjonen hans. Jeg vil på det sterkeste fraråde at det gjøres ytterligere forsøk med utskrivelse fra hjemmet. Han bør definitivt prioriteres for fast sykehjemsplass.»

Men i den Høyrestyrte kommunen Oslo sendes han hjem, og uten at den politisk ansvarlige byråd finner grunn til å reagere.

Og i samme gate: En 95-åring i Ullern bydel får ikke sykehjemsplass enda hun er blind, avmagret og hjelpeløs. Bydelsoverlegen forklarer den strenge inntakspraksisen med for lite penger. Men det Høyredominerte byrådet skryter av at Oslo har full sykehjemsdekning og ingen ventelister. .....

Les mer i VG om 85-åringen
Les mer på NRK om 95-åringen