Eldreomsorg

Drukner i skjemaer fra Oslo kommune

Drukner i skjemaer fra Oslo kommuneByråd Sylvi Listhaug har gått ut og krevd at regjeringen kutter i skjemaveldet i eldreomsorgen. Samtidig er det rapporteringskravene fra byråd Sylvi Listhaug selv som er den største byrden for Sagenehjemmet i Oslo forteller Kommunal Rapport.

- Mye av rapporteringen er bare tull. Det er ikke i rapportene at kvaliteten ligger, sier Inger-Marie Kullerud, daglig leder ved Sagenehjemmet i Oslo som drives av Sagene menighet. Kullerud er oppgitt over at så mye av hennes og de ansattes tid går med til rapportering, planarbeid og stadige tilsyn.

- Vi merker ikke så mye til det statlige regelverket, men måten Oslo kommune takler det på. Hovedproblemet ligger ikke i lovverket, men tolkningen av det, sier Kullerud til Kommunal Rapport, og gir eksempler:

Oslo kommune har laget en veileder for måling av kvalitet på sykehjemmene. Lista over hva den krever at sykehjemmene dokumenterer er lang. Det er blant annet kvalitetsplaner, målsettinger, organisasjonskart, tilsynsrapporter, årsplan, strategisk plan, internkontroll, serviceerklæring og HMS-systemer. Sykehjemslederen er opptatt av at kvaliteten ligger hos de ansatte, og er opptatt av å gi kurs og veiledning til alle nyansatte.

- Jeg stoler på at mine ansatte ser når de gamle blir dårlige, og at de har god kontakt med de pårørende. Om den totale vekta på beboerne på Sagenehjemmet har gått ned fem prosent, sier det ikke meg noe, påpeker hun.

-Listhaug må ta ansvar

-Det største problemet i byråd Listhaugs eldreomsorg er blant annet for få sykehjemsplasser, for få ansatte og variabel kvalitet. Vi forventer at Listhaug snart tar ansvaret, i stedet for å skylde på alle andre og alt annet, sier leder i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden.

You have no rights to post comments