Eldreomsorg

Fr.P-styrt eldreomsorg: Sykehjemmene får stryk

Fr.P-styrt eldreomsorg: Sykehjemmene får stryk5 år har Fr.P. styrt Oslos eldreomsorg, og Oslos innbyggere oppsummerer resultatet i en større undersøkelse: bare én av ti er fornøyd med sykehjemmene i Oslo. Sammenlignet med de andre større byene kommer hovedstaden dårligere ut når det gjelder helseområdet og sosiale forhold.

- Skal jeg si dere hva det verste er? Maten! I går fikk vi stekte pølser som var så salte at jeg ikke kunne spise dem, hvisker Astrid Wold (82) med et skjelmsk smil. Hun bor på Stovnerhjemmet, et kommunalt sykehjem lengst øst i Groruddalen i Oslo.

Skal man ta Oslo-folk på ordet, står det skralt til her og på de andre 55 sykehjemmene i hovedstaden. Storbyundersøkelsen om helse- og sosialtilbudet i landets fire største byer plasserer Oslo nederst på alle statistikkene. Og "ansvarlig" byråd Listhaugs kommentar er typisk: i stedet for å erkjenne sitt eget ansvar skylder hun på pressen! Ikke en bitteliten antydning engang om det kan ha sammenheng med at byrådet ikke har kompensert tilstrekkelig med penger og stillinger for den økte pleietyngden hos sykehjemsbeboerne.

Les mer i Aftenposten

You have no rights to post comments